Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Super nápad! Nafotil místa, kde vznikly obaly slavných desek!

30. dubna 2018 | 06:00

Všichni máme nějaký ten koníček, kterému jsme schopni dobrovolně věnovat spoustu času. Příkladem je také tento muž z Londýna, který se své vášni věnoval dlouhých deset let. Díky tomu vytvořil životní dílo, na které je náležitě pyšný.

Alex Bartsch je fotograf z Londýna, který je nejspíš tím největším fanouškem hudebního stylu reggae. Jeho vzorem je v tomto směru zejména jamajský zpěvák Bob Marley. Alex měl tu možnost se se známým interpretem setkat, a to ho inspirovalo natolik, že následujících deset let strávil putováním po Londýně. Hledal všechna originální místa, ze kterých pocházejí fotografie na obalech slavných vinylů od roku 1967 až do roku 1987. Výjimečně se vydal i jinam. 

A zázrak je na světě! Alex nasbíral nespočet fotek z konkrétních míst na obalech. Všechny fotografie jsou originály. Vytvořil tak obrovskou sbírku, díky které vydal vlastní fotografickou knihu. Své práci věnoval mnoho času a někdy ho to stálo i nervy. "Ačkoli se většina míst příliš nezměnila, některá z nich zmizela úplně nebo se proměnila v supermarkety. Chvílemi bylo tedy skoro nemožné je dohledat," doplnil nadaný fotograf.

Nyní se Alex může těšit ze svého skvělého nápadu, který se rázem stal životním projektem, který momentálně obdivuje mnoho lidí. Jeho dílo se dokonce objevilo i na výstavě Rich Mix London, tam sklízelo obdiv.

Na unikátní sbírku se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Adéla Ondroušková