Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šikanovali ho kvůli vzhledu. Přítele našel až v kočce, která má stejnou poruchu

3. dubna 2018 | 06:00

Posměšky okolí nejsou příjemné pro nikoho z nás. Dospělí se ale s tímto problémem dokážou vypořádat lépe než malé děti. Své o tom ví sedmiletý Madden z Oklahomy, který se stal obětí šikany kvůli svému vzhledu. Osud mu ale do cesty připletl kočičího kamaráda, díky kterému na své starosti zapomněl. 

Sedmiletý Madden se narodil s rozštěpem rtu a poruchou očí zvanou heterochromie. Ta se vyznačuje různobarevností duhovky. Kvůli této zvláštnosti si jej ostatní děti dobíraly, a on se tak stal obětí šikany. Madden ale našel způsob, jak se s posměšky vypořádat. Pravého přítele našel v kočce jménem Moon.

Stejně jako Madden se kočka Moon narodila s rozštěpem a stejnou poruchou oční duhovky. "Když jsme kočku viděli na fotografii, okamžitě jsme věděli, že se musí stát součástí naší rodiny. Trpí stejnou poruchou jako náš Madden, to přece nemohla být náhoda," vypráví matka chlapce Christina. 

Přestože má Madden teprve sedm let, musel si toho kvůli svému vzhledu mnoho vytrpět. Jeho nový domácí mazlíček mu ale pomáhá uvědomit si, že být jiný neznamená být špatný. Stala se z nich nerozlučná dvojka, a Madden má tak poprvé opravdového kamaráda. "Tahle kočička nám byla souzena a my jsme neskutečně šťastní, že se stala součástí našeho a hlavně Maddenova života," dodává Christina.

 

Autor: Aneta Pařízková