Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český fotograf zachycuje ženy při orgasmu! Proč to dělá?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
10. května 2018 | 06:00

Petr Jedinák je český fotograf, který dlouhá léta fotografoval portréty osobností do časopisu Reflex. Nyní se věnuje především focení erotických fotografií, aktů a intimních portrétů. Ženy zachycené v nejintimnějším okamžiku, během orgasmu, ho fascinují. Ženský orgasmus je pro něj tajemstvím, které se snaží tímto způsobem odhalit.

„Fotil jsem už i mužský orgasmus, ale ten ženský je nepřekonatelný. Je to něco nepochopitelného, je pro mne hlubinným tajemstvím a rozkrývat ho nebo aspoň pozorovat skrz fotoaparát je cesta, jak ho pochopit,“ vysvětlil nám Petr Jedinák. Modelky nemusí přesvědčovat, samy s ním spolupracují. Nejdříve oslovil kamarádky a přítelkyně a po první výstavě už se mu ozývaly samy.

Focení intimního okamžiku v životě ženy má pro fotografa ještě mnohem hlubší význam, chce tím vlastně vyjádřit poselství pro ostatní členy mužského pohlaví. „Chci upozornit muže, že ženy jsou krásné za všech okolností, a když budou pozorní, tak zjistí, že v posteli mají ne jednu bytost, ale hned několik.“

Prohlédněte si orgasmické portréty: