Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V šesti letech má statisíce sledujících na Instagramu! Roztomilé, nebo padlé na hlavu?

9. února 2018 | 06:00

Novou hvězdou na sociálních sítích je šestiletý Ben Hampton z Ameriky. Jeho instagramový profil sleduje více než sedm set tisíc sledujících. Svými příspěvky sklízí obrovský úspěch. Čím si získal okatý Ben své fanoušky?

Na fotkách se malý Ben objevoval už několik let na instagramových účtech svých rodičů. Jeho otec Branden Hampton, který pracuje jako konzultant sociálních sítí, brzy zjistil, že snímky jeho syna sklízejí úspěch, a tak se rozhodl, že mu založí jeho vlastní instagramový účet. Jak se ukázalo, byl to geniální tah. Fanoušků malého Bena neustále přibývá.

Jeho otec sdílí fotografie malé celebrity každý den a vedle toho s Benem začal natáčet také vlogy, které vkládá na webový server YouTube. Na jednom z nich malý klučina například vaří. Přestože v tak nízkém věku neumí ještě pořádně ani zamíchat vařečkou, divákům jeho videa připadají roztomilá a s radostí je sledují.

Všem je ale samozřejmě jasné, že tyto nápady nepřicházejí z jeho hlavy. Oba rodiče ale popírají tvrzení, že by měl být Ben pouze jejich loutkou a že by jim šlo o peníze. "Především je to dítě a až pak hvězda sociálních sítí. Ben je přirozeným bavičem, tak proč to lidem neukázat," říká jeho otec.

Brání se tím, že Ben chodí do normální školy, hraje ve fotbalovém týmu, chodí na hodiny tance a hraje si s kamarády. Jeho matka mu ale den před odchodem do školy pečlivě vybírá oblečení, češe ho a následně pořizuje fotky, které se mohou použít na Instagram. Zkrátka takové normální ráno, že?

Některé firmy dokonce nabídly malému Benovi účinkování v reklamě, a využily tak jeho popularitu. Na Instagramu a dalších sociálních sítích jsou stovky či tisíce podobných dětí, které ale většinou nikdo takto podrobně nesleduje.

Benovi pomohl ke slávě jeho otec, který moc dobře ví, jak syna vyfotit. Otázkou je, jak dlouho šílenství kolem Bena Hamptona vydrží. Asi jen do doby, kdy se objeví ještě roztomilejší dítě a ještě šikovnější rodiče, kteří nasměrují své dítě do života ve virtuální realitě.

Přijdou vám Benovy fotky roztomilé?
14,3%
85,7%
Děkujeme za Váš hlas!
2 hlasů
12 hlasů

Autor: Adéla Ondroušková