Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtenářka Marie: Zůstala jsem sama s miminkem a přítelovou těhotnou dcerou

Manžela zavřeli a já zůstala sama s nemluvnětem a manželovou těhotnou šestnáctiletou dcerou.
8. října 2014 | 06:00

Za svého vyvoleného si Marie vybrala o dvacet let staršího úspěšného muže. Ve snu by ji nenapadlo, že sotva porodí, zůstane sama s novorozenětem a tři měsíce po porodu poveze do porodnice jeho těhotnou šestnáctiletou dceru. To vše jen proto, že ho jeho bývalka zažalovala za neplacení výživného na dceru, která ale stejně žila s nimi, neboť s matkou alkoholičkou nechtěla mít nic společného.

Svého vysněného muže potkala Marie ve dvaatřiceti. Seznámila se s ním ve wellness hotelu, kam přijela na soustředění lektorů jógy, kterým se chtěla stát. Roman pracoval v hotelu jako šéf wellnes centra a kurzů se účastnil jako lektor. Shodou okolností hledali v centru novou lektorku a Roman si Marii během kurzu vyhlédl a nabídl jí práci. “Měla jsem Brna, kde jsem do té doby žila, plné zuby a vlastně jsem se toužila odstěhovat na venkov. Práce v populárním wellness hotelu na krásném místě na Vysočině pro mě byla dar z nebes,” vzpomíná Marie.

Vzhůru na venkov

Během týdne vyřídila své záležitosti v Brně, zabalila, nasedla do auta a vyrazila směr Vysočina. Právě začínala letní sezóna a tak měla plné ruce práce. “Byla jsem ta nejšťastnější holka na světě. Užívala jsem si výhod wellness hotelu a ještě dostávala slušný plat. Roman byl mým mentorem. Učil mě, jak dávkovat trénink společně s hodinami. Jak nepřepínat síly a relaxovat. Imponoval mi, ale o svém soukromí moc nemluvil a vzhledem k tomu, že za ním často jezdila tehdy 14letá dcera, předpokládala jsem, že je ženatý.”

Muž na lekci jógy
Autor: Shutterstock
Láska na první tanec

“Teprve na vánočním večírku mi kolegyně prozradila, že se Roman před časem velice nepříjemně rozvedl. Jeho bývalá žena, že je prý alkoholička a dcera za ním neustále utíká z nedalekého města, kde s matkou žije.” Když ji na silvestra Roman požádal o tanec, odvážila se mu zadívat do očí. “Podlomila se mi kolena, najednou jsem věděla, že jsem beznadějně zamilovaná a kupodivu Roman to cítil stejně.  Netrvalo dlouho a z ubytovny jsem se přestěhovala do jeho malého domku, který měl pronajatý v sousední vsi,” pokračuje ve své lovestory.
První rok byl prý dokonale harmonický. “S jeho dcerou Monikou jsme se brzy skamarádily. Trávila u nás téměř každý víkend. Za prvé, protože s matkou nevycházela a za druhé se zamilovala do koní a chodila do oddílu na nedalekém statku,” popisuje Marie svou vesnickou idylku.

Démon Ex manželka

Brzy zjistila, že jediný člověk, který dokáže “zenového” jogína Romana totálně vytočit, je jeho exmanželka. “Pravidelně tak jednou za 14 dnů zaskřípaly před domem brzdy jejího Audi, které na Romanovi při rozvodu vysoudila. Přijížděla pro peníze. Monika prý potřebuje na to či ono. Většinou to nebyla pravda. Často řídila opilá, ječela a děla scény. Přitom Roman jí platil poměrně vysoké alimenty a kdykoli přišla, peníze navíc ji dal,” líčí Marie rodinné poměry svého milého. Zlom nastal jedné noci, kdy přijela plačící Monika stopem z města a zabušila u nich na dveře. Prý je u nich nějaká mámina opilá společnost a nějaký její kumpán jí obtěžoval  a když se ohradila, dal jí facku, proto utekla. Že prý už se k mámě nikdy nevrátí. “Tehdy Roman dceři dovolil u nás zůstat. Manželce to oznámili hned druhý den s tím, že pokud nebude dělat potíže, nikdo, ani sociálka, se o incidentu nedozví. Souhlasila.”

Za vším hledej peníze

Tím ale exmanželce vyschl tok peněz. Dostávala sice alimenty, ale Roman neviděl důvod, proč by jí měl platit cokoli navíc, když teď žije Monika něj. Když mu přišla k rodičům obsílka od soudu, aby se dostavil k líčení kvůli neplacení alimentů, myslel, že je to nějaký špatný vtip. Netušil totiž, že už dávno před tím udělal osudovou chybu. Dával totiž bývalé ženě alimenty v hotovosti na ruku, proto něměl žádný doklad, kterým by platbu doložil.Ta nelenila a po té, co ji odmítl dát peníze na dovolenou, podala na něj žalobu pro neplacení výživného.V tu chvíli udělala Roman další chybu. Neprodleně se spojil s bývalkou a žádal vysvětlení. Ta se prý moc omlouvala, že byla rozčilená, že to tak nemyslela a že žalobu samozřejmě obratem stáhne. A Roman jí uvěřil.

Z vězení se terorista nikdy nedostane, odsouzen byl na doživotí.
Autor: Reprofoto RT video/youtube.com
Za mříže za důvěřivost

Uplynul rok poměrně poklidného života, když Romanovi volali rodiče, že ho u nich hledala policie s tím, že se vyhýbá nástupu trestu. Roman na celou epizodu s alimenty dávno zapomněl a vůbec nechápal, co se děje. Zavolal proto na kontaktní telefon v obsílce, kterou policisté nechali u jeho rodičů, kde měl po rozvodu trvalý pobyt. Dozvěděl se, že bývalá žena žalobu nestáhla, že byl odsouzen ke 3 měsícům odnětí svobody a že již promeškal odvolací lhůtu, takže rozsudek nabyl právní moci. Kam po celý rok mizely obsílky od soudu se dodnes nedozvěděl. Po poradě s právníkem mu však nezbylo nic jiného, než nastoupit do výkonu trestu.

Těhotenství
Autor: Shutterstock.com
Těhotné na druhou

V tu chvíli však Marie čekala jejich první dítě a shodou okolností nechtěně otěhotněla jeho tehdy již šestnáctiletá dcera Monika, která se nešťastně zapletla s trenérem parkuru na nedalekém statku, kam docházela do jezdeckého oddílu. Dítě si rozhodli nechat, ale vzhledem k tomu, že jeho otec v té době studoval v zahraničí, zůstala Monika u rodičů. Porod Mariiny dcery ještě Roman stihl, ale dceru Moniku už vezla do porodnice sama s tříměsíčním batoletem v náručí. “Byla to neskutečná zkouška. Musely jsme si najít jiné bydlení, protože Roman měl obstavený účet a já nevydělávala dost, abychom si mohly dovolit pronájem domu. Bydlely jsme v maličkém 2+1 se dvěma řvoucíma miminama. V zádech jsme měly sociálku a pár korun z mojí mateřské,” vzpomíná Marie. Všechny útrapy přežily ve zdraví a Marie tvrdí, že dnes má v Monice zřejmě nejlepší přítelkyni. Romana však vězení připravilo o skvělou práci a taky o životní elán. Po jeho návratu se do půl roku rozešli. Marie dnes učí jógu v Rakousku, kam se i s malou dcerkou odstěhovala a daří se jí prý skvěle. “Ale od každé platby si schovávám účtenku. Co kdybych se někdy musela bránit něčemu podobnému,” dodává.