Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena v kómatu porodila zdravé dítě a zemřela

Příběh, kterému je až těžké uvěřit, se stal v Kanadě Dylenu Bensonovi
13. února 2014 | 06:00

Život přináší všemožné lidské příběhy, nad kterými kolikrát zůstává rozum stát. Jeden takový prožívá i Dylan Benson. Během jediného roku se jeho život převrátil vzhůru nohama a to hned několikrát.

Před sedmi měsíci prožíval Dylan nejšťastnější den svého života, když si bral svou osudovou lásku Robyn. V prosinci minulého roku se však stala strašná tragédie. Robyn z ničeho nic zkolabovala a doktoři zjistili, že to bylo v následku masivního krvácení do mozku. Bohužel jí už nebylo pomoci, diagnóza zněla jasně, mozková smrt.

V té době, byla ovšem dvaatřicetiletá Kanaďanka dvacet dva týdnů těhotná. Zoufalý Dylan tak přesvědčil doktory, aby jeho ženu dále udržovali na přístrojích a tím zachránili život alespoň jejich dítěte. Celých šest týdnů se strachoval, zda dítě přežije. Minulý týden oznámil světu pomocí sociální sítě, že se mu narodil zdravý syn, Iver Cohen Benson.

Příběh, kterému je až těžké uvěřit se stal v Kanadě Dylenu Bensonovi
Autor: facebook

Chlapeček se narodil ve dvacátém osmém týdnu a vážil 1275 gramů. Den po jeho narození doktoři odpojili přístroje, které držely jeho maminku na živu a díky kterým mohl přežít. "Tohle píšu s těžkým srdcem a zároveň velkou hrdostí. V sobotu se mi narodil syn, v neděli jsem se musel rozloučit s jeho maminkou. Robyn mi chybí víc, než se dá vyjádřit slovy. Byla to ta nejlepší žena, jakou jsem kdy potkal. Bude žit navždy v mém srdci a v Iverovi, který je tím nejcennějším, co v životě mám," napsal dojatý Dylan.