Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paruka v rozkroku! Umělkyně bojuje proti diskriminaci žen

10. února 2014 | 13:06

Poněkud svérázný styl sebevyjádření má americká umělkyně Rhiannon Schneidermanová, která se na svých autoportrétech rozhodla vyobrazit v pózách, které běžně zaujímají modelky na stránkách módních magazínu, ovšem v jejím případě to má trošku háček.

 

Rhiannon je totiž na všech nahá. Na tom by ještě nebylo nic tak divného, ale umělkyně je zde vyobrazena s opravdu výrazným pubickým ochlupením. „Ani nemohu říct, kde přesně jsem s tím nápadem přišla, byla to taková směsice různých vjemů,“ vysvětlovala Rhiannon a pokračovala: „Byla jsem svědkem strašného šovinistického chování a dokonce jsem to sama zažila na vlastní kůži během svých studií na universitě. Procházela jsem mnoha feministickými stádii, asi jako každá lesbička ve dvaceti letech a tyhle autoportréty vznikly na truc všem zažitým genderovým normám a předsudkům.“

Umělkyně bojuje proti předsudkům a zažitým normám
Autor: Rhiannon Schneiderman

Na každé fotce má Schneidermanová jeden hipsterský módní doplněk, který je prý speciálně sladěný se stylem, který zvolila pro svůj rozkrok. V dnešní společnosti, která je zvyklá na to, že ženy o sebe v intimních partiích pečují a pokud vůbec nechávají nějaké chloupky, pak rozhodně velice málo, jsou tyto fotografie opravdu pobuřující. Nedávno se ovšem znovu objevil trend, který hlásá neholit, takže těžko říct, ono je to asi jako se vším, názory na věc se holt mohou v jistých bodech rozcházet, feminismus nefeminiznus.