Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh čtenářky: Na Valentýna jsem dostala kopačky přes facebook

Pokud máte na Facebooku s partnerem hodně společných přátel, hrozí vám větší pravděpodobnost rozchodu, než kdyby byl okruh kamarádů jiný než u vaší lásky
14. února 2014 | 06:00

Je to přesně rok, co se se mnou rozešel partner, se kterým jsem strávila šest let svého života. Náš vztah už nějakou dobu k rozchodu směřoval, přesto mě dodnes zaráží způsob, jakým se můj ex se mnou rozloučil.

S mým ex jsme se seznámili přes internetovou seznamku a ze začátku to vypadalo jako příběh z červené knihovny. Já byla zamilovaná až po uši a bylo mi jedno, že se k sobě nehodíme a málo v čem si rozumíme. Byl to hezoun se snědou pletí a zuby tak bílými, že si s nimi mohl v noci svítit, a mě se líbilo být po jeho boku.

věštecké kyvadlo
Autor: Shutterstock.com
Rady shůry

Náš vztah se časem z bláznivé zamilovanosti a každodenního sexu posunul k obyčejnému soužití, ve kterém je sex jen nutnou součástí. Zatímco já jsem chtěla svatbu, můj ex by si rád ještě užíval a nic neřešil. Naše představy o životě se postupem času začaly tak diametrálně rozcházet, že jediné co zbývalo, byl rozchod. Jak se ale ukázalo, můj tehdejší partner to tak neviděl a konec našeho vztahu jej ani nenapadl. Zřejmě mu vyhovovalo mít doma teplou večeři a vyprané prádlo. A tak i já jsem si začala říkat, že je nám možná souzeno zůstat spolu. Den před loňským Valentýnem jsem navštívila věštce, a i když na takové věci nevěřím, řekla jsem si, že si jeho rady vezmu k srdci. Alespoň tenhle podivný kolotoč někdo rozčísne za mě.

rozchod
Autor: Shutterstock.com
Rada shůry se mi dostala. Podle věšteckého kyvadélka jsem to byla já, kdo se měl rozhodnout, zda zůstat se současným partnerem a doklepat to s ním do konce života nebo počkat do léta a najít velkou lásku. Na velkou lásku jsem už nevěřila a tak jsem se rozhodla ještě rozdmýchat vztah, o kterém jsem sice pochybovala, ale který jsem už dávno znala. Večer jsem plná odhodlání vyprávěla partnerovi, že všechno bude dobré, že bychom si měli vzájemně napsat partnerské dopisy, ve kterých budou naše touhy a očekávání od společného života a on mi jakoby nic mé nadšení kvitoval. V té době jsem netušila, že už má dávno rozhodnuto jinak.

Pokud máte na Facebooku s partnerem hodně společných přátel, hrozí vám větší pravděpodobnost rozchodu, než kdyby byl okruh kamarádů jiný než u vaší lásky
Autor: profimedia.cz - ilustrace
Valentýnské kopačky

Na Valentýna jsem šla do práce plná odhodlání a netušila jsem, že jakmile si zapnu svůj facebook, všechno bude jinak. Na své zdi jsem totiž našla onen partnerský dopis, který ale nebyl takový, jak jsem čekala. Veřejně mi v něm můj partner totiž popsal, jak jsem mu zničila život, jak jsem nesplnila své sliby a jak se se mnou nedá žít. Na závěr připsal, že si snad odvezl všechny své věci a klíče, že dá mé matce. Nevěřila jsem tehdy vlastním očím, po šesti letech jsem si vysloužila zbabělý rozchod přes facebook a ani mi nedovolil, abych o konci vztahu řekla svým blízkým sama. Pod elaborátem, který mi napsal na zeď se už po pár minutách objevily soucitné vzkazy přátel, kteří o rozchodu věděli vlastně dříve než já. Přestože jsem byla překvapená, musela jsem se smát, netušila jsem, s jakým zbabělcem jsem doteď žila. Valentýna jsem si nakonec užila po boku nejlepší kamarádky, která si se zděšením prohlížela byt, který vypadal jako po nájezdu zlodějů, jaký tam byl nepořádek, a také ve společnosti flašky. Tehdy to bylo poprvé, co jsem se v životě opila a musím říci, že mi to udělalo moc dobře.

Muži, pozor! Kupte své partnerce ideální valentýsnký dárek.
Autor: Shutterstock
Šťastný konec

Trvalo ještě dva týdny, než jsem se z rozchodu úplně vzpamatovala, i když byl vztah už nějakou dobu na mrtvém bodě, přeci jen jsem měla nějakou dobu pocit, že bez partnera nemohu dál žít. V tu dobu jsme se ještě dvakrát sešli a přiznávám, že jsem se jej snažila opět k sobě přitáhnout nejen prosbami, ale také polibky. Jakmile jsem jej ale políbila, věděla jsem, že už to nejde vrátit, že není co vrátit, protože už k němu nic necítím. Díky tomu jsem si mohla sama v sobě tenhle vztah uzavřít a začít znovu. Dnes je tomu rok a já jsem šťastně vdaná nastávající maminka a svátek zamilovaných si nemohu vynachválit. Kdybych teď mohla něco svému ex vzkázat, řekla bych mu „Děkuji, že jsi odešel a já mohla najít lásku svého života.“