Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sasha (26) je závislá na vodě. Vypije 25 litrů denně!

13. července 2012 | 14:23

Kamkoliv se vydá, bere si sebou Sasha Kennedy minimálně velkou láhev vody. Matka dvou dětí z britského Southend on Sea se životadárnou tekutinou nalévá nepřetržitě od samého rána, co otevře oči, do momentu, kdy jde zase spát.

Vypije tak běžně až 25 litrů vody denně, což vydá na 100 běžných 250 ml. sklenic. A proto si žena také musí minimálně 40x odskočit na záchod.

„Žízeň a sucho v puse mě budí každou noc a musím se jít napít, pak mě ovšem zase často budí potřeba se vyprázdnit,“ upřesňuje matka dvou dětí, dvouleté dcery Reggie a ročního syna Frasera.

Málokdo věří, že tolik vody dokáže vypít za jeden den a samozřejmě se kvůli neobvyklé indispozici nechala i vyšetřit. Nezjistili jí ale žádné zdravotní problémy, které by to mohly způsobovat.

„Mám opravdu pořád žízeň a musím stále něco pít. I v noci. Nejdéle jsem v jednom kuse zatím naspala hodinu a 15 minut. Jinak pořád vstávám, a to nejen kvůli pití, ale i kvůli záchodu,“ zoufá si žena.

K posteli dostala nádrž s vodou

Závislost na vodě si vypěstoval prý už od svých dvou let. Když její neobvykle velkou spotřebu matka oznámila lékařům, nepřipadalo jim to nijak divné.

Čím však byla dívka starší, zvyšovala se i její nutnost přísunu tekutin. Za jednu noc běžně vypila velkou láhev vody, kterou jí každý večer k posteli připravila matka.

Také do školy si nosila značnou zásobu vody a o přestávkách se pak místo hraní se spolužáky zdržovala hlavně u fontánky s vodou a samozřejmě také u záchodů.

Ve třinácti už zvládla vypít kolem 13 litrů vody za den. A protože doma pila hlavně v noci, rodiče jí k posteli dali rovnou pětilitrovou nádržku s vodou.

Po skončení školy začala prodávat v obchodě s obuví, kde si její velké spotřeby pitné vody také rychle všimli, a tak jí dokonce přisunuli jednu nádržku s vodou blíž k pultu, aby nemusela tak často odbíhat.

„Ale důvod také byl, abych si ji sama plnila, protože všichni už byli naštvaný, že kvůli mně museli pořád nosit a doplňovat vodu,“ upřesňuje Sasha.

Bez vody mám velké problémy

Ve dvaceti letech už Sasha dospěla k 20 litrům vody za den. Tehdy začala pracovat pro jednu telefonní společnost, ale raději dělala z domova, aby nikomu nezpůsobovala svou nutností pít problémy.

„Vlastně jsem ve finále vypila víc vody, protože mi bylo trapné pít tak moc před kolegy, o to víc jsem proto potřebovala doplnit tekutiny tajně v ústraní."
Přesto si její spolupracovníci všimli, že není něco úplně v pořádku. Nikdo denně nevypije až 25 litrů, a tak ji poslali opět na vyšetření. Ale lékaři znovu nic nenašli.

„Jediný zdravotní problém, jaký jsem kdy měla, bylo, když jsem přestala tolik vody pít. V puse jsem měla najednou sucho a necítila jsem se dobře,“ objasňuje žena.

Sasha prý nyní denně vypije 18 až 25 litrů vody a protože by jí to mohlo dělat problém v pracovním nasazení, raději zatím zůstává s dětmi na mateřské dovolené.

Autor: INT, bak