Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčička (†1) snědla heroin a zemřela

Kinara se svým otcem Raziou, který si smrt své dcerky stále vyčítá.
14. prosince 2010 | 11:03

Sáček s drogou se malé holčičce Kinaře (†1) stal osudným. Myslela si, že jde o cukr. Po požití ještě ten den zemřela. K tragédii došlo v domě jejích prarodičů v době, kdy rodiče byli v práci.

Neštěstí se odehrálo ve Velké Británii, v rodinném domku na předměstí Nottinghamu v Hawkridge Gardens. Heroin holčička podle slov rodiny našla v odpadkovém koši. Policie zahájila vyšetřování, jak se tam droga dostala. Šlo totiž o slušnou rodinu. Podle slov sousedů však domek často navštěvovali narkomani. A některý z nich asi balíček vytrousil.

Dva z častých návštěvníků domu byli při vyšetřování zatčeni. Podle slov detektiva Tonyho Webstera jim však policie neprokázala, že to byli zrovna oni, kdo upustil balíček s drogou. "Víme, že dítě běžně samo pohybovalo po celém domě, často prý i vyndávalo věci z odpadků. Rodinní příslušníci navíc potvrdili, že si malá Kinara pořád dávala věci do úst," řekl detektiv.

Dávka drogy by zabila i koně

Kinara, která se batolila po celém domě, sáček našla. Pravděpodobně v domnění, že jde o slaďoučký cukr, ho snědla. Provedená pitva odhalila, že dávka v pootevřeném sáčku by byla smrtelná i pro několik dospělých lidí. Malé děvčátko nemělo žádnou šanci. Zemřelo ještě ten den v nemocnici. Koroner Nigel Chapman do pitevní zprávy jako důvod úmrtí uvedl smrt následkem nehody.

Holčička se tak stala jednou z nejmladších obětí drog ve Velké Británii. Rodiče i prarodiče jsou smrtí milované Kinary zdrceni. Přestože podle vyšetřování policie nenesou na tragédii žádnou vinu, smrt dívky si budou do smrti vyčítat. "Naše vyšetřování prokázalo, že se rodiče o dceru dobře starali a na její smrti nenesou žádnou vinu," řekl detektiv Webster.

Kinara se svým otcem Raziou, který si smrt své dcerky stále vyčítá.
Autor: profimedia.cz

Autor: INT, Lenka Chvostová