Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Karinka (11) prodává hračky: Chce pomoci nemocné mamince!

Zatímco jiné děti touží po nových hračkách, Karinka (11) ty svoje prodává. Snaží se tak získat peníze na léčbu své těžce nemocné maminky. Ta bojuje s rakovinou. Holčička si ze všeho nejvíc přeje jedinou věc – aby byla maminka znovu zcela zdravá.

Timea Kasnyiková (30) stála ještě nedávno na pokraji života a smrti. Kvůli nádorům absolvovala už 15 operací. Nebýt milující rodiny a pomoci dobrých lidí, asi by svůj boj s krutou nepřízní osudu prohrála. Nyní se už začíná na svět znovu usmívat. Před osmi měsíci se jí narodila druhá dcera a Timea znovu poznává, jaké to je, když je šťastná.

Na pokraji smrti

Život Timeu nešetřil. Už jedenáct let je vážně nemocná a kvůli rakoviným nádorům v oblasti krku a hlavy ji lékaři posílali z jedné operace na druhou. Po silném ozáření při léčbě rakoviny se jí zkazily zuby a lékař jí musel patnáct z nich vytrhnout. V té době začaly nové problémy. „Doslova se mi rozsypala čelist a vůbec jsem nemohla jíst. Za půl roku jsem zhubla 30 kilo. Už jsem si myslela, že zemřu,“ vzpomíná se slzami v očích Timea.

658595:gallery:true:true

Nemocná žena se nakonec dozvěděla o hyperbarické komoře v Nových Zámcích. Tam jí vrátili normální život. Zoufalá žena v ní už absolvovala dvanáct léčebných kůr, které jí velice pomohly. Při jedné z nich se jí dokonce vrátil sluch do pravého ucha, na které před časem přestala slyšet.

Karinka prodává hračky kvůli mamince

Bohužel nemá Timea na nákladnou léčbu dostatek peněz. Pomoci se jí snaží i její jedenáctiletá dcera Karinka. Na internetu začala rozprodávat své oblíbené věci, aby získala peníze pro svou nemocnou maminku. Kromě různých hraček se vzdala i svého domácího mazlíčka, želvy. „Moc chci, aby se moje maminka konečně uzdravila,“ říká malá Karinka.

(Cas.sk)

Autor: Nový Čas, rvs, josK