Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neschopnost lékařů: Matka (†44) zemřela zbytečně!

Fotografie
6. prosince 2010 | 10:23

Neuvěřitelné chyby se dopustilo hned jedenáct lékařů ve Velké Británii. Matka třech dětí a zároveň babička pěti dvojčátek Angela si stěžovala, že ji bolí břicho. Doktoři si ji přehazovali tak dlouho, až bylo pozdě a žena zemřela na rakovinu žaludku.

Maminka a babička Angela Skeffington (†44) si od letošního dubna lékařům stěžovala, že ji bolí břicho. Pomoci se jí však stále nedostávalo. Rádoby odborníci z Birminghamu, kde žena bydlela, její útrapy přičítali různým příčinám. Až v srpnu se přišlo na to, že má rakovinu žaludku.

To už ale byla nemoc ve velmi pokročilém stádiu. Angela si mohla ještě pár týdnů užívat s rodinou než zemřela. A vše jen vinou nepozorných a nezodpovědných lékařů!

Dvanáct vyšetření, žádný výsledek

Angela od dubna trpěla bodajícími bolestmi břicha, zvracela, měla menší chuť k jídlu a ve stolici pravidelně nacházela krev. Šla tedy navštívit praktického lékaře, který odhadoval, že za jejími zdravotními problémy může být buď anorexie nebo je to výsledek depresí.

Když bolesti nepolevovaly, Angela se rozhodla navštívit blízkou nemocnici Khyber Surgery. Tam ale také moc nepochodila. Během dvanácti vyšetření, které podstoupila u deseti lékařů, se opět nic nového nedozvěděla.

Připadala si, že lékaře otravuje

Nakonec se ale přece jen přišlo na to, že má rakovinu žaludku. Bohužel už bylo pozdě. Doktoři jí oznámili, že má metastázy na játrech a v mízních uzlinách na různých místech těla a že jí zbývá pouhých několik posledních týdnů života. „Připadala jsem si, že jim jsem jen na obtíž,“ řekla ještě než zemřela Angela.

„Začala chodit na chemoterapie, ale už bylo pozdě. Nepomáhalo to. Vím, že šance na přežití jsou často malé, ale kdyby ji lékaři poslouchali, mohla tu dnes být,“ rozčiluje se při vzpomínce na Angelu její o rok starší sestra Christine Lakton.

Rodina ženy teď samozřejmě od nemocnice a ošetřujících lékařů zapletených do tohoto případu žádá vysvětlení, proč k smrti došlo. Ústav se brání, že za to nemůže. Jestli bude soud, se ještě neví, ale i kdyby byl a nemocnice by spor vyhrála, špatné svědomí nepozorným a ledabylým lékařům zůstane navždy. Kvůli jejich neomluvitelné chybě zemřel nevinný člověk.

Autor: mivr, lenak