Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Dvojčátka vypadla z 5. patra, holčička jako zázrakem přežila

1. listopadu 2010 | 05:00

Neudělali bez sebe ani krok. Pak Deanka (3) a Damianko († 2) nešťastnou náhodou vypadli z okna na sídlišti Klokocina v Nitře. Deanka hrůzný pád jako zázrakem přežila. Její bratříček však takové štěstí neměl. I když je to už víc než rok, sourozenci jsou prý stále spolu.

Deanka má po pádu z okna problémy s chůzí. První kroky sama dokázala udělat až začátkem října tohoto roku. Rodina si myslí, že jí sílu dodal milovaný bratříček Damián. Ten je podle nich jejím andělem strážným. Chrání ji prý na každém kroku!

Jančovi se ze ztráty Damianka stále nemohou vzpamatovat. Navzdory hrůzné tragédii však cítí, že jejich Damián je stále při své sestřičce. Nechce jí prý opustit ani posvé smrti. Dokonce prý dal Deance sílu, aby se postavila na nohy a učinila první kroky. Dřív se na svého bratra pořád vyptávala. "Otázky na Damianka kladla tak do loňského září. To jsme ještě byli na léčení v Kováčové. Pořád jsem jí opakovala, že její bratříček spinká, " řekla Ludmila.



Damián a Deanka byli nerozlučná dvojice. "Dvojčata na sebe byla velmi navázana. Když jsme viděli, že Damián je v kuchyni, věděli jsme, že do metru od něj je zaručeně i jeho sestřička, "vzpomíná maminka Ludmila. Sourozenci ze sebou dokázali hodiny komunikovat, nikdo jim ale nerozuměl. Chtěli být spolu i když spali. Leželi vedle sebe, a když se jeden vzbudil dříve, tak jsem ho chtěla vzít pryč, ale nikdy nechtěli jeden od druhého odejít," říká Ludmila.

Damián se svou sestrou zůstal i poté, co jej o život obral tragický pád z pátého patra paneláku, ve kterém bydleli. Rodina ale cítí, že je Damián stále s Deankou. "Cítíme, že je stále při ní a ochraňuje ji," dodala máma. Není den, kdy by si rodina Jančových na nebohého malého andílka nevzpomněla. Denně za Damianka zapalují svíčky.

Zdroj: Čas.sk

Autor: Život.sk, lenak