Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Angel: Prostitutkou v 11 letech: Drogy a znásilňování

  • Angel už asi nikdy své hrůzné vzpomínky nevymaže...
    11. srpna 2010 | 13:57

    První láska je pro většinu lidí jedna z nejkrásnějších vzpomínek. Občas to ale tak není. Pokud se dívka zamiluje do takzvaného Loverboye, může jejich vztah skončit drogami, zneužíváním a prostitucí. Na některé z nich čeká dokonce i smrt. Ano, řeč je o obchodu s bílým masem. Blesk.cz vám přináší unikátní zpověď jedné z týraných dívek.

    Angel (15), jak si tato dívka nechává říkat, za svůj krátký život zažila už tolik bolesti a utrpení, že si to její vrstevníci ani nedokážou představit. A hlavně - nikdo z jejího blízkého okolí ani netušil, že byla dívka týrána, pravidelně dopována drogami a nucena pracovat jako prostitutka.

    Poprvé byla vyslána "do práce", když jí bylo pouhých jedenáct let. Nejprve se samozřejmě snažila odmítnout, ale mučili ji tak strašně, že radši šla. Jizvy po týrání má na těle dodnes.

    Angel se zamilovala do pohledného, podle svých slov "v pohodě" kluka. Poprvé se viděli v restauraci rychlého občerstvení. Dívce se hned líbil, a tak se dali do řeči. Jenže se z něj vyklubal prachobyčejný pasák, slangově Loverboy. A tak se Angel stala jednou ze sta dívek, které jsou ročně chyceny do sítí těchto na první pohled "v pohodě" kluků.

    Cítila se osaměle

    "Jmenuji se Angel. Pocházím z nizozemského maloměsta. Má matka pracuje v hotelu, můj otec je letecký mechanik. Je pro mě velice těžké mluvit o tom, co se mi stalo, ale chci pomoct ostatním dívkám. Nechci, aby musely zažít to co já," začíná vyprávět svůj příběh dívka, která si prošla neuvěřitelnými zvěrstvy.

    "Když všechno začalo, bylo mi jedenáct let. Akorát jsme se s rodinou přestěhovali, takže jsem ještě ve škole neměla pořádnou kamarádku. Bylo to bylo období, kdy jsem se často hádala s mámou. A táta, kterého mám moc ráda, trávil hodně času v práci. Trpěla jsem pocitem, že jsem sama na celém světě," vzpomíná na svou tehdejší situaci Angel.

    Nejdřív láska, potom pěst

    "Přesně tehdy jsem potkala A. (18). Byl moc milý. Povídali jsme si a volali. Smáli jsme se stejným věcem. Tři měsíce bylo vše úžasné. Pak jsme si dali schůzku u něj doma. Tam po mně najednou chtěl sex. Když jsem odmítla, zbil mě. Chtěla jsem utéct, ale nemohla jsem. Pak mě ztloukl ještě několikrát," jen nerada vzpomíná dívka.

    "O týden později jsem na internetu poznala jiného kluka, B. Sešli jsme se v McDonaldu. Odvedl mě stranou od mých přátel a řekl mi, že pro něj odteď musím pracovat. Ten samý den jsem s ním a jeho kumpány, mezi které patřil i A., musela mít sex," pokračuje v bolestném vyprávění Angel.

    "Od té doby jsem neměla žádnou sebeúctu. Styděla jsem se. Cítila jsem se hrozně. Nikomu jsem o tom neřekla. Měla jsem strach. Bála jsem se, že mě zase zbijí."

    Z náruče do náruče

    "Přátelé B. byli ještě starší než A. Bylo hrozné mít s nimi sex. A mně bylo hůř a hůř. Jejich zneužívání bylo horší a horší. A já jsem o tom nemohla s nikým mluvit. Dále jsem chodila do školy. Na tělocvik jsem nechodila, aby nikdo nemohl vidět moje modřiny. Také mi ale bylo jasné, že zemřu, pokud to takhle bude pokračovat. Nakonec jsem uhodila B. do hlavy sklenicí. Omráčila jsem ho tím a utekla z jeho domu," vzpomíná týraná dívka.

    "Další den, když jsem šla ze školy, na mě čekali dva muži a donutili mě sednout si k nim do auta. Tam seděl B. Řekl mi, že mi přivedl jiného kluka, pro kterého teď musím pracovat. A tak jsme jeli do domu k C."

    "Dveře byly zamčené. Vevnitř jsem byla jen já a C. Začal mě bít. Když skončil, znásilnil mě. Pak mě vzal k zákazníkům. Spala jsem s nimi v autech, hotelech, na ulici i na soukromých večírcích. Také jsem musela pracovat jako Lovegirl. To znamenalo, že jsem pro C. sháněla další dívky. Bylo mi jich opravdu líto. Ale neměla jsem sílu bránit se. A ani myslet."

    Závislost na drogách

    "Pravidelně jsem dostávala drogy a alkohol. Dopoledne to byla extáze, až deset pilulek, v poledne kokain a večer heroin. Rodičům jsem říkala, že přespávám u kamarádky. Nesměli nic poznat! Byla jsem úplně drogově závislá. Proto jsem u C. zůstala. Byla jsem moc malá, abych si mohla koupit drogy sama. Potřebovala jsem je."

    "Jednoho dne jsem si ve škole našla kamarádku. Konečně někdo, kdo mi rozuměl a s kým jsem si mohla promluvit! Konečně jsem nebyla sama. Vše jsem jí řekla. V té době jsem ale nevěděla, že je Lovegirl. Vzala mě mezi své kamarády. Jenže ti byli Loveboys. A mé utrpení pokračovalo."

    Ve třinácti těhotná

    "D., můj nový pasák, se ke mně choval neobyčejně laskavě. Nebil a neznásilňoval mě. To za něj dělali jeho kumpáni. Ve třinácti letech jsem otěhotněla. Těšila jsem se. D. ale zajistil, abych potratila. Co se mnou udělal, nemohu říct. Tuhle vzpomínku jsem potlačila," přiznává Angel.

    Zachránil ji učitel

    "V té době jsem začala kašlat na školu. Učitel měl podezření, že beru drogy, a informoval o tom mé rodiče a sociální úřad. Nastoupila jsem na rehabilitaci. Teď je mi patnáct let, žiju na tajném místě a čekám na terapii. Sebeúctu ještě nemám, vzpomínky jsou stále se mnou," uzavírá svůj děsivý životní příběh Angel.

    Angel dodnes trpí panickými stavy. V její policejní zprávě stojí: "Dívka byla sprchována studenou vodu a nucena stát nahá na mrazu. Vlastní jméno jí bylo cigaretami vpalováno do kůže. Pachatelé ji ohrožovali střelnými zbraněmi a noži a vyhrožovali jí, že zabijí jejího mladšího bratra. Prošla mnohačetnými masovými vaginálními a análními znásilněními.

    O spoustě obětech se neví

    "Každý rok je v Nizozemsku registrováno mezi osmi a devíti sty obětí obchodování s lidmi. Mnoho z nich naletí právě Loverboyovi, který se tváří, jako že je úplně normální kluk," říká Henk Werson, člen expertů v boji proti obchodování s lidmi.

    "Už tak je to neuvěřitelné číslo. Skutečnost je ale ještě horší. O spoustě obětí týrání a nucené prostituce se totiž vůbec neví," dodává. Werson úzce spolupracuje s německými úřady, protože ví, že i tam funguje metoda Loverboy.

    Kde na Loverboye můžete narazit?

    Bärbel Kannemann (62) je jednou ze zasvěcených. Čtyřicet čtyři let sloužila u policie. Teď pendluje mezi Německem a Nizozemím a pomáhá s iniciativou organizace stoploverboys.nu, která bojuje proti obchodu s bílým masem. Tahle žena přesně ví, jak to funguje.

    "Pachatelé na své oběti číhají u škol, v autobusech, na nádražích a v restauracích s rychlým občerstvením. Vypadají skvěle – Loverboys. Začnou si s dívkami povídat a flirtovat, někam je pozvou, kupují jim malé dárky. A ony se do nich zamilují. Loverboy zaplatí pití a řekne dívce, že ji sveze domů autem."

    Ale z pití se brzy stanou drogy, z lásky moc a auto už dívku příště neodveze domů, ale do nevěstince. "Loverboys už také více využívají internet, přes který si nějakou dívku najdou," dodává.

    Pozor, obětí se může stát jakákoli dívka!

    Více ohroženy jsou dívky s nízkou sebeúctou a ty, které jsou v obtížné situaci. Do takových situací se řadí například problémy ve škole, změna bydliště nebo nemoc v rodině. Také jsou ohroženy dívky, kterým se dostává málo pozornosti a lásky.

    Rodiče, učitelé a přátelé, dávejte pozor. Než si totiž někdo z vás všimne, že se s dívkou něco děje, už je většinou pozdě. To už totiž může být oběť pod vlivem drog a těžko zvladatelná. Policie občas někoho podezřívá, ale pachatelům se jen těžko dokazuje vina.

    Jen málo dívkám se podařilo svým trýznitelům uniknout. Permanentně jsou totiž pod vlivem drog. Pasáci samozřejmě dávají bedlivý pozor, aby dále chodily do školy a chovaly se jakžtakž normálně, aby nikdo z jejich okolí nic nepoznal. Důležité je, aby ve vás měla dívka důvěru. Jen pak se vám totiž svěří, pokud ji postihne tento krutý osud.

    Spousta dívek se pohřešuje už několik let

    Při obchodu s bílým masem dívky nevydělávají jen "jednorázově", ale jsou i prodávány. V takovém případě už ji nemusíte třeba nikdy více vidět. Prodejci si za "kus" přijdou až na čtyřicet tisíc euro.

    "„Prodané dívky většinou skončí jako soukromé otrokyně. Zákazníci těchto černých obchodů totiž často chtějí zdrogované a nezletilé dívky. Je to jejich úchylka," dodává Kannemann.

    Po spoustě dívek se stále pátrá. Kde je jim konec, nikdo neví.

    <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

    „Jmenuji se Angel. Pocházím z nizozemského maloměsta. Má matka pracuje v hotelu, můj otec je letecký mechanik. Je pro mě velice těžké mluvit o tom, co se mi stalo, ale chci pomoct ostatním dívkám. Nechci, aby musely zažít to co já,“ začíná vyprávět svůj příběh dívka, která si prošla neuvěřitelnými zvěrstvy.

     

    „Když všechno začalo, bylo mi jedenáct let. Akorát jsme se s rodinou přestěhovali, takže jsem ještě ve škole neměla pořádnou kamarádku. Bylo to bylo období, kdy jsem se často hádala s mámou. A táta, kterého mám moc ráda, trávil hodně času v práci. Trpěla jsem pocitem, že jsem sama na celém světě,“ vzpomíná na svou tehdejší situaci Angel.

     

    „Přesně tehdy jsem potkala A (18). Byl moc milý. Povídali jsme si a volali. Smáli jsme se stejným věcem. Tři měsíce bylo vše úžasné. Pak jsme si dali schůzku u něj doma. Tam po mně najednou chtěl sex. Znásilnil mě. Chtěla jsem utéct, ale nemohla jsem. Pak mě znásilnil ještě několikrát.“

     

    „O týden později jsem na internetu poznala jiného kluka. Sešli jsme se v MacDonaldu. Odvedl mě stranou od mých přátel a řekl mi, že pro něj odteď musím pracovat. Ten samý den jsem s ním a jeho kumpány, mezi které patřil i A, musela mít sex,“ pokračuje v bolestném vyprávění Angel.

     

    „Od té doby jsem neměla žádnou sebeúctu. Styděla jsem se. Cítila jsem se hrozně. Nikomu jsem o tom neřekla. Měla jsem strach. Bála jsem se, že mě zase znásilní.“

     

    „Přátelé B. byli ještě starší. Bylo hrozné mít s nimi sex. A mně bylo hůř a hůř. Jejich zneužívání bylo horší a horší. A já jsem o tom nemohla s nikým mluvit. Dále jsem chodila do školy. Na tělocvik jsem nechodila, aby nikdo nemohl vidět moje modřiny. Také mi ale bylo jasné, že zemřu, pokud to takhle bude pokračovat. Nakonec jsem uhodila B do hlavy sklenicí. Omráčila jsem ho tím a utekla z jeho domu“ vzpomíná týraná dívka.

     

    „Další den, když jsem šla ze školy, na mě čekali dva muži a donutili mě sednout si k nim do auta. Tam seděl B. Řekl mi, že mi přivedl jiného kluka, pro kterého teď musím pracovat. A tak jsme jeli do domu k C.“

     

    „Dveře byly zamčené. Vevnitř jsem byla jen já a C. Začal mě bít. Když skončil, znásilnil mě. Pak mě vzal k zákazníkům. Spala jsem s nimi v autech, hotelech, na ulici i na soukromých večírcích. Také jsem musela pracovat jako Lovegirl. To znamenalo, že jsem C sháněla další dívky. Bylo mi jich opravdu líto. Ale neměla jsem sílu bránit se.“

     

    „Pravidelně jsem dostávala drogy a alkohol. Dopoledne to byla extáze, až deset pilulek, v poledne kokain a večer heroin.“

     

    „Rodičům jsem říkala, že přespávám u kamarádky. Nesměli nic poznat.!

     

    „Byla jsem úplně drogově závislá. Proto jsem u C. zůstala. Byla jsem moc mladá, abych si mohla koupit drogy sama. Potřebovala jsem je.“

     

    „Jednoho dne jsem si ve škole našla kamarádku. Konečně někdo, kdo mi rozuměl a s kým jsem si mohla promluvit. Konečně jsem nebyla sama. Vše jsem jí řekla. V té době jsem ale nevěděla, že je Lovegirl. Vzala mě mezi své kamarády. Jenže ti byli Loveboys. A mé utrpení pokračovalo.“

    „D., můj nový pasák, se ke mně choval neobyčejně laskavě. Nebil a neznásilňoval mě. To za něj dělali jeho kumpáni.“

    „Ve třinácti letech jsem otěhotněla. Těšila jsem se. D. ale zajistil, abych potratila. Co se mnou udělal nemohu říct. Tuhle vzpomínku jsem potlačila.

    „V té době jsem začala kašlat na školu. Učitel měl podezření, že beru drogy, a informoval o tom mé rodiče a úřad pro mládež. Nastoupila jsem na rehabilitaci. Teď je mi patnáct let, žiju na tajném místě a čekám na terapii. Sebeúctu ještě nemám, vzpomínky jsou stále se mnou,“ uzavírá svůj děsivý životní příběh Angel.

    Dodnes Angel trpí panickými stavy. V její policejní zprávě je napsáno: „Byla sprchována studenou vodou a nucena stát nahá na mrazu. Její jméno jí Loverboys vpalovali přímo na tělo hořícími cigaretami. Byla ohrožována noži a střelnými zbraněmi. Pachatelé jí vyhrožovali, že zabijí jejího mladšího bratra. Prošla mnohačetnými masovými znásilněními, vaginálními i análními.“
Autor: Bild.de, mivr
Klíčová slova:  oběť, německo, nizozemí, loverboy
Diskuse ke článku
.