Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena prohlášená za mrtvou obživla po 14 hodinách

Šedesátiletá Lydia Paillard se svými dvěma syny v nemocničním pokoji.
25. října 2010 | 06:16

Lydia Paillard asi pořádně šokovala lékaře. Šedesátiletá žena byla poté, co několik dní ležela v kómatu, prohlášena za mrtvou. Pár hodin poté otevřela oči, posadila se na posteli a řekla: "To jsem se ale krásně vyspala!"

Nemocnice v Bordeaux ve Francii bude asi jen těžko vysvětlovat rodině paní Paillard, jak se mohlo stát, že byla důchodkyně prohlášena za mrtvou, ale čtrnáct hodin poté se vzbudila jako by nic!

Rodina už ji začala oplakávat...

Lydia Paillard do nemocnice v Bordeaux chodila na chemoterapie. Při té pondělní se jí udělalo nevolno. Dostala tedy injekci, aby se zabránilo zvracení. Potom omdlela a upadla do umělého spánku.

Lékaři ji napojili na přístroje, ale v pátek došli k názoru, že se starší paní už nikdy nevzbudí. Zeptali se proto jejích synů, zda ji mohou odpojit." Řekli nám, že je mrtvá, že už se nevrátí. Svolili jsme k zabití naší matky, chcete-li," řekl zdrceně jeden z jejích synů Sébastien Paillard francouzským novinám France Sud-Ouest.

Žena byla poté převezena do jiného křídla nemocnice, kde si doktoři všimli stálé mozkové aktivity. Lydia je asi poté pořádně vyděsila. Otevřela totiž oči, posadila se na posteli a prohlásila: "To jsem se ale krásně vyspala!" Podle vlastních slov si jako poslední pamatuje, že se jí udělalo špatně, dostala injekci a pak se cítila stále špatně. Potom si pamatuje až to, jak se vzbudila.

"Je to druh zázraku," řekl ředitel nemocnice v Bordeaux Yves Noël. Rodina ale samozřejmě požaduje od nemocnice plné vysvětlení, jak mohlo dojít k takovému omylu, který vůbec nemusel skončit dobře, a zvažuje i podání trestního oznámení na ústav. Noël ale nemocnici hájí slovy: "Oba doktoři, kteří pacientku prohlásili za mrtvou, mají dlouholeté zkušenosti a diagnózu konzultovali i s jinými odborníky."

Stalo se vám někdy něco podobného? Posílejte své příběhy na online@blesk.cz!

Autor: INT, mivr, lenak