Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Míša Maurerová (31): Každé z mých dvojčat je úplně jiné!

23. října 2010 | 05:46

Dvojnásobné štěstí potkalo nejen ji, ale i moderátorku Štěpánku Duchkovou, zpěvačku Báru Basikovou nebo nedávno zesnulého herce Vladimíra Dlouhého. Nevyhýbá se však ani zahraničním celebritám. Dvojčátka z(ne)příjemňují život i S. J. Parker, Jennifer Lopez nebo hvězdnému páru Angelině Jolie a Bradu Pittovi. Dva malé uzlíčky ve svém břiše nosí i zpěvačka Céline Dion. Dvojčat se zkrátka rodí čím dál tím víc.

Někdy jsou dílem všemocní matky přírody, jindy se za vícenásobným početím skrývá umělé oplodnění. Lékaři zkrátka musí přírodu zastoupit tam, kde se ženám nedaří otěhotnět přirozenou cestou. Často je to však nelehký běh na dlouho trať. Pár toužící po miminku čeká celá řada vyšetření a lékařských úkonů.

Se svými milovanými dvojčaty Jiřím a Janem
Autor: Tomáš Vrbenský

Herec Vladimír Dlouhý (†52) s manželkou Petrou
a svými milovanými dvojčaty Jiřím a Janem

Dvojitá radost i starost

Vším tím si musela projít i herečka Michaela Maurerová, známá především jako kadeřnice Digi z populárního seriálu Ulice. Pepíček a Madlenka však prý za to rozhodně stáli. "Nebylo jednoduché zvyknout si na to, že mi v bříšku rostou hned dva poklady najednou. Pak jsem to začala brát tak nějak jako samozřejmost a porod jsem si doslova užila! Byl to nádherný okamžik, za čtyři hodiny byla ta moje zlatíčka na světě," vzpomíná Míša v knize Markéty Behinové Výchova podle slavných maminek.

Podle Míši si maminky jednoho dítěte dokáží svého drobečka asi víc užít, mazlit se s ním, zkrátka věnovat se jen jemu. U dvojčat je to těžší. Když se mazlíte s jedním, druhé hned žárlí. Pozornost vyžadují obě. "Je pravda, že každé z mých dětí vyžaduje úplně jiný přístup. Pepa to jsem já. Je veselý, impulzivní a hodně si mě nárokuje. Prostě takový mamánek. Madla je typická tatínkova holčička. Je klidná a uvážlivá, i fyzicky je víc podobná svému otci," prozradila ještě Míša.

658646:gallery:true:true

I zdvojená zlatíčka se ucházejí o vaše hlasy

Dvojčat je hodně i v galerii naší soutěže Nej Zlatíčka. Holčičky, kluci, novorozenci, batolata i školáci. Jedna fotka hezčí než druhá. Prohlédněte si alespoň patnáct z nich, které jsme pro vás na ukázku vybrali z kategorie Nej sourozenci. Celou galerii soutěže, ve které je více než osmnáct tisíc fotografií naleznete ZDE.