Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelné: Čínská důchodkyně porodila dvojčata!

Šedesátiletá důchodkyně porodila dvě zdravé holčičky.
29. května 2010 | 11:40

Nejstarší matka v Číny. Tak takový rekord má na účtě čínská babička, která oslavila už šest křížků. Porodila předčasně dvě zdravé holčičky. Hazard se štěstím?

Porušení pravidel přírody nebo skvělý výsledek moderních lékařských schopností? Šedesátiletá paní, které se přezdívá Čcheng-lin, se nechala uměle oplodnit. Zákrok se povedl. O třicet čtyři týdnů později porodila dvě zdravé holčičky. Ihned putovaly z její dělohy do inkubátoru. Tam si ještě pár týdnů poleží.

Ač nerodila poprvé v životě, žena po dítěti nesmírně toužila. První potomek, dcera, ji zemřela při neštěstí, když ji bylo dvacet osm let. Nadýchala se jedovatých zplodin během jarního festivalu v Číně. Při tom samém incidentu bohužel zemřel i její manžel. Porto se Čcheng-lin rozhodla, že nechce být až do smrti sama a náročný proces oplodnění podstoupila. Otázka ale je, zda vdova v důchodu bude moct dát dvojčatům dostatečné zázemí a péči. I fakt, zda její strach ze smrti o samotě nebude znamenat to, že ji nedospělé dcery uvidí umírat.

Tento případ je velmi podobný tomu, který se nedávno stal v Bulharsku. Dvaašedesátiletá Krassimira shodou náhod porodila také dvě dcery. Nejstarší matkou na světě je podle všech předpokladů Indka Omkari Panwar. Ta se rodila v v sedmdesáti letech. Tento rekordní porod ale nemůže být vnesen do Guinessovi knihy, protože žena nemá rodný list a netuší kolik jí je let. Pouze odhaduje.

Autor: amp