Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

TOP 5: Příliš nápadná podoba? Jako dvojčata!

Fotografie
19. dubna 2010 | 15:16

ANKETA: Vypadají jako sourozenci. Stejné oči, ústa. Shodné rysy v obličeji. Vybrali jsme pět dvojic známých osobností, jejichž tváře jsou téměř totožné. Hlasujte: Která z nich působí jako by byla rozdělena při porodu?

Eva Jiřičná (71) a Olga Sommerová (60)

543589:gallery:true:true

O deset let mladší dokumentaristka Olga Sommerová má s bývalou partnerkou Jana Kaplického architektkou Evou Jiřičnou hodně společného. Obě ženy jsou úspěšné ve svých oborech. To ale není jediné. Stejný vzhled nejde zapřít. Vysoké čelo, na úzkou linku vytrhané obočí. Největší podobnost ale tkví v očích. Propadlé oblouky zvýrazněné řasenkou a konturou. Tyto šedé eminence české populární scény působí jako sestry.

Uma Thurman (41) a Ivana Chýlková (46)

543590:gallery:true:true

Obě herečky, obě vnímány jako neprvoplánové krasavice. Dlouhonohé, vysoké, s uhrančivým pohledem. Důkaz, že každý národ touží po stejném typu žen. Ač je Ivana trochu drsnější typ, podobnost je jasná. Oči, ústa, aristokraticky dlouhé prsty na rukou. Spojuje je i podobný životní postoj. Role ve filmech si vybírají, nehrají ve všem. Také styl oblékání vyznávají podobný. Jednoduchý střih a základní barvy, ležérnost.

Suri Cruise (4) a Charlotte Gottová (4)

543588:gallery:true:true

Podobnost dvou čtyřletých holčiček je zarážející. Kdyby je nedělil oceán a jejich zrození nebylo tak pečlivě mediálně sledováno, dalo by se polemizovat, že byly rozděleny při porodu. Hýčkaná dcera Toma Cruise a Katie Holmes jakoby z oka vypadla dceři Mistra Charlottce. Stejné vlásky, obočí i pronikavě modrá barva očí. Dětsky naducané tvářičky a bradička. Budou si stále tak podobné až vyrostou?

Brad Pitt (46) a Robert Redford (73)

543591:gallery:true:true

Stejně tvarované čelisti, smyslné rty, klenuté obočí. Zdá se, že v továrně na sny hledači talentů nacházejí stále stejné tváře. Jak idol jedné generace zestárne, už je tu nový a mladší náhradník. Zaručený úspěch. Davy fanynek. Producenti je dokonce vychytrale obsadili do stejného filmu, kde Robert Redford jako starý špion zaučuje svého mladého nástupce Pitta. S přibývajícími léty herců se nabízí otázka… Jaký dvojník nahradí Brada?

Angelina Jolie (34) a Megan Fox (23)

543587:gallery:true:true

U této dvojice není podobnost čistě náhodná. Je známo, že začínající hvězdička filmů Transformers Megan Fox se v Angelině Jolie vzhlédla. Dělá vše proto, aby se ji krásou vyrovnala. Černé kadeře, pečlivě tvarované obočí, kočičí pohled, tetování jako přes kopírák. Dalo by se říct, že Fox zvládá úlohu na jedničku. Originál však nedohoní. I přes všechnu snahu působí prvoplánově, laciněji.

Autor: Adéla Pěničková