Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zabila těhotnou ženu a z lůna jí vzala dítě, dostala doživotí!

Žena posedlá dětmi (vlevo) zabila těhotnou ženu (vpravo), protože chtěla její dítě
8. října 2010 | 13:12

Brutální vražedkyně, Američanka Korena Roberts (27) byla posedlá dětmi. Její touha po dětech byla tak obrovská, že zabila ženu v osmém měsíci těhotenství, z břicha jí vzala dítě a policii pak tvrdila, že je mrtvé miminko její. Oregonský soud ji poslal na doživotí za mříže.

Sedmadvacetiletá Korena Roberts, matka dvou dětí mladších deseti let, půjde na doživotí do žaláře. Pomocí lstí nalákala těhotnou Heather Snively k sobě do domu. Tam nebohou budoucí maminku ubila obuškem a z lůna jí doslova vyrvala dítě. Záchranářům pak tvrdila, že je miminko její, zatímco mrtvou matku ukryla v kuchyni. Až zavolaná policie zjistila, jak se celý tragický případ odehrál.

Posedlost

Roberts v roce 2007 potratila a od té doby byla posedlá dětmi. Šila na ně oblečky, koukala na porody na Youtube.com a svému okolí tvrdila, že je těhotná. I čtyři měsíce předtím, než vraždila, řekla sousedům, že čeká miminko. Dokonce si kupovala časopisy pro maminky a koupila si i kočárek, aby působila důveryhodně. Možná už tehdy osnovala hrůzný plán, že někoho zabije.

Se Snively se seznámila na internetových stránkách, kde budoucí maminky hledají levné děstské oblečení a mohou tam mezi sebou i chatovat a oblečky mezi sebou vyměňovat. Těhotná maminka, která se do Oregonu přistěhovala za svým snoubencem jen pár týdnů před neštěstím, nevěděla, že se jí seznámení s Roberts snane osudným.

Lhala záchranářům

Roberts budoucí maminku nalákala k sobě do domu pod záminkou, že tam spolu proberou oblečení na děťátka. Tam ji ale chladnokrevně zabila, protože ji chtěla připravit o ještě nenarozené dítě.

Když spáchala otřesný čin, tělo ženy ukryla v kuchyni. Vtom přišel přítel vražedkyně Yan Shubin. Když viděl krvavou spoušť, zavolal záchranku a miminko se snažil oživit. To se mu ale nepodařilo.

Když záchranná služba přijela, žena jim tvrdila, že dítě porodila ona. Byla tedy odvezena do nemocnice na ošetření. Ke zděšení lékařů se zjistilo, že lhala. Byla tedy zavolána policie, aby případ vyšetřila. Strážníci pak v domě Roberts našli tělo Heather Snively.

Korena Roberts nejprve urputně zapírala, že by ženu zabila, ale nakonec se přiznala. Soud v Oregonu ji poslal na doživotí do vězení.

Autor: INT, mivr, Kšim