Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (11) se vzbudila ochrnutá, po pár hodinách zemřela

Holčička zemřela náhle
19. září 2010 | 13:08

Náhlá smrt jedenáctileté Courtney byla pro rodinu i spolužáky šok. Holčička vypadala zdravá. Lékař, u kterého byla dívka o prázdninách s bolestmi zad, ji poslal domů s tím, že občasné bolesti jsou zaviněny růstem. Přitom měla podél celé páteře nádor, který ji nejprve paralyzoval a pár hodin později připravil o život.

Matka holčičky Shelly (35) je stále z neštěstí v šoku: "Nikdo z nás nemůže uvěřit, že se to stalo tak rychle. Šla první den do nové školy a byla absolutně v pořádku. Odpoledne šla ke kamarádce, kde jí začaly bolesti krční páteře. Ráno byla paralyzována."

Když se Courtney dostala do nemocnice, rentgen odhalil nádor od dolní části páteře až po krk. Malá Courtney Runciman byla převezena do londýnské nemocnice, ale po urgentní operaci se její stav velice zhoršil.

"V nemocnici už byla z 90 % paralyzována. Nedokázala pochopit, proč nemůže hýbat nohama. Snažila jsem se jí říct, že to je kvůli jejím zádům a že nohy šly zatím na chvíli spát," pokračovala matka.

První školní den byl poslední

Rodina musela podstoupit poslední těžké rozhodnutí. Zda nechat malou dívenku napojenou na přístrojích, nebo ji odpojit. Rodina rozhodla, že bude lepší, když se nebude Courtney dál trápit. Šance na uzdravení jí lékaři žádné nedávali. Po odpojení od přístrojů Courtney žila dalších 19 hodin.

Její babička, Brenda Van-der-Stein, vzpomíná: " Vypadala jako zdravá, jedenáctiletá holčička. Svůj první den ve škole si velmi užívala. Bohužel byl jejím prvním a zároveň posledním."

Autor: INT, hto, Kšim