Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Přišla na svět 10.10.10. v 10:10:10!

  • Nejšťastnější holčička světa se svými rodiči
    12. října 2010 | 15:47

    Magický čas si pro svůj příchod na svět vybrala maličká Niamh. Rodiče tím překvapila. Narodit se měla až o osm týdnů později. V jejím rodném listě teď bude zaznamenáno datum 10. 10. 2010. Neuvěřitelný je však přesný čas, kdy se doslova prodrala z matčina lůna. Na displeji totiž zářila čísla 10:10:10.

    Hodně těhotných žen na celém světě si přálo rodit přesně v tento den. Snažily se vyvolat předčasný porod, žádaly lékaře o císařský řez. Dvacetiletá Britka Keelie Hearne po ničem takovém netoužila. Její vysněná holčička měla na svět přijít až o dva měsíce později. Zničehonic se však rozhodla jinak.

    Šťastný okamžik zrození

    Novorozená holčička vážila 1,56 kilogramu a rodiče jí dali jméno Niamh Bond. Mladá maminka porod zvládla na jedničku. Nedošlo k žádným komplikacím. Podle slov lékařů je v pořádku ona i maličká Niamh. Zatím však musí zůstat na oddělení pro předčasně narozené děti, aby nabrala sílu. Novopečení rodiče si tak svůj nejcennější poklad mohou domů odvést až v listopadu.

    "Když jsem se podívala na hodiny a viděla jsem, že právě nastává ta výjimečná chvíle, byla jsem nadšená. Je to rozhodně datum, které si budeme navždy pamatovat, a pro mě to je o to víc nezapomenutelné, že jde o mé první dítě. Je tak droboučká a její maličké prstíky mě nepřestávají udivovat. Je prostě nádherná," popsala matka porod a své nadšení z předčasného přírůstku.

    Rodit začala s půllitrem v ruce

    Keelie, která pracovala v restauraci jako číšnice, chtěla na mateřskou odejít až měsíc před porodem. Věděla, že budou potřebovat každý cent. V sobotu večer se však její plány rozplynuly, když jí během směny praskla plodová voda a ona musela pospíchat do nemocnice. Její přítel, který v klidu doma spal, se o všem dozvěděl už pozdě a do porodnice za svými děvčaty dorazil až ráno.

    "Pamatuji si jen, že jsem najednou cítila potřebu tlačit. Nešlo to zastavit. Bylo to neuvěřitelné. Přítel dorazil jen deset minut předtím, než se objevila hlavička. Všechno se to seběhlo neuvěřitelně rychle," dodala šťastná maminka, jejíž dvaadvacetiletý partner se stále ještě učí zedníkem. "Je to úžasné. Doufejme, že skutečnost, že se naše dcera narodila v den, který má být nejšťastnějším dnem století, přinese štěstí nám i Niamh. Jsem šťastný. Je malá, ale neskutečně krásná," svěřil se pan Bond.

    Magické desítky prý přinášejí štěstí

    Numerologové věří, že 'dokonalé desítky', jejichž okamžik nastane jen jednou za století, symbolizují 'silný moment znovuzrození'. Někteří tvrdí, že právě tato neděle byla tím nejšťastnějším dnem tohoto století. Mnoho párů nejen ve světě, ale i v Česku, zvolilo toto datum za den, kdy si řekli své ano. Jaký názor na den plný jedniček a nul měla numeroložka Renáta Procházková, si můžete přečíst ZDE.

Autor: lena, INT, mivrk
Diskuse ke článku
.