Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Otec: Zemřela mi v náruči! Kvůli šikaně?!

Holly zemřela náhle a nečekaně...
6. října 2010 | 14:50

Dvanáctiletá nevinná, tichá a plachá dívka z Velké Británie náhle dostala infarkt a zemřela. Naposledy vydechla v náruči svého otce. Ve škole dívenka denně snášela šikanu od spolužáků. Proč? Neměla tolik znalostí o sexu jako oni, tak se jí nevybíravě posmívali. A jejím rodičům zbyly jen oči pro pláč.

Holly Stuckey sice trpěla astmatem, ale podle jejího dětského lékaře bylo vše pod kontrolou. Lékaři i policie už případ vyšetřují, ale nikdo zatím nedokázal objasnit, proč k tragické smrti došlo. Manželé Clive (42) a Lee (47) tak přišli o své jediné dítě.

Dopisy měly varovat

"Dělali si z ní srandu, protože toho moc nevěděla o sexu. Byla to nádherně nevinná, mladá dívka. Ale děti jí začali říkat, že je lesba, protože nevěděla tolik co oni. Pár týdnů před tím, než zemřela, nechtěla nikam jít sama. Chtěla, abych s ní všude chodil," vzpomíná na poslední dny v životě Holly její otec Clive.

Jen několik dní před záhadnou smrtí Clive, který pracuje jako pečovatel, našel v dívčině pokoji dopisy, kde Holly psala o tom, jak ji ve škole Maesteg Comprehensive School, kterou navštěvovala, spolužáci šikanují.

Růžovým perem tam bylo mimo jiné napsáno: "Nenávidím vás za to, co jste mi udělali. Připadám si jako nikdo."

"Holly byla vždy smutná, když přišla ze školy. Měla jen tři kamarádky, zbytek se k ní otočil zády. Ale její sebevědomí se vracelo, když přišla domů. Zpívala a tancovala nebo hrála hry na jejím Wii," říká Clive.

Otec dívky táhne do boje proti šikaně

Jednoho dne bylo ale vše jinak. Holly najednou přestala dýchat. Clive má zvládnuté kurzy první pomoci, takže se dcerku snažil oživit, ale marně. Holly už oči neotevřela. "Zemřela mi v náruči. Bylo to to nejhorší, co může rodič zažít," vzpomíná smutný otec.

"My prostě nevíme, ale infarkt mohla dostat kvůli emocionálnímu napětí, kterým procházela. Už se mi ozvalo pár rodičů dětí, které jsou šikanovány. Chtěl bych, aby se mi ozvali další. Chci je chránit," tvrdí Clive.

Pohřeb mladé dívenky už proběhl. Rodiče zesnulé požádali účastníky smutečního obřadu, aby se dostavili v růžovém. To byla totiž oblíbená barva Holly. Milující rodiče dokonce nechali udělat rakev s motivem zpěvačky Hannah Montana, kterou Holly zbožňovala.

Při posledním loučení s dívkou, která náhle, tragicky a za nejasných okolností zemřela, zněla známá píseň I will always love you (Vždy tě budu milovat) od zpěvačky Whitney Houston. "Přinesla jsi do našeho života světlo. Andělé tě budou opatrovat," řekli dívce jako věčné sbohem se slzami v očích rodiče.

LÍBÍ SE VÁM TENTO ČLÁNEK? HLASUJTE PRO NĚJ ZDE!

Autor: INT, mivr, gamk