Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragédie: Mladá modelka usnula a už se nevzbudila

Mrtvé tělo Hayley Crook našel ráno její přítel. Rodiče o ztrátě jediné dcery nechtějí mluvit.
28. srpna 2010 | 04:53

Děsivé probuzení čekalo rodiče i přítele třiadvacetileté Angličanky Hayley Crook. Když ji ráno našli v posteli, měla oči otevřené, ale bez života. Koukaly do prázdna. Krásná modelka se již nedočkala dalšího dne.

Hayley Crook (23) nikdy neměla žádné zdravotní problémy. Byla v perfektní formě. Mladá, úspěšná dívka. A bez jediného varování, či známky přicházející smrti, zemřela.

Děsivé ráno nalezl její bezvládné tělo Haylin přítel, který s ní večer před tragédií usínal. Stále na děsivý okamžik nemůže zapomenout. Nic totiž nenasvědčovalo tomu, že druhý den už se jeho dívka nevzbudí.

Bez varování

"Kolem půl jedenácté jsme si lehli a já jsem se vzbudil kolem čtvrté, páté ráno," vzpomíná na osudovou noc Haylin přítel Richard Tomlin. "Ještě spala a slyšel jsem ji dýchat. Pak jsem znovu usnul a vzbudil jsem se o půl osmé, když začal zvonit budík..."

Mrtvé tělo Hayley Crook našel ráno její přítel. Rodiče o ztrátě jediné dcery nechtějí mluvit.
Autor: modelamayhem.com

Hayley měla našlápnuto na skvělou kariéru modelky, herečky a zpěvačky.

Richard se jako každé ráno převrátil přes svou partnerku, aby vypnul budík. Pak náhle přišel šok: "Ležela úplně klidně na zádech. Měla otevřené oči. Ale na první pohled bylo vidět, že už v jejím těle není život," popisuje scénu jako z hororu Richard.

Tomlin, který Haley znal už od jedenácti let, zavolal záchranku. Ta ji odvezla do nemocnice North Hampshire. Všechny pokusy o oživování ale selhaly.

Zoufalé otázky

Policie začala vyšetřování. Předčasná smrt modelky vyvolala rozruch. Byly na vině drogy? Zdravotní potíže? Nebo ji někdo násilně sprovodil ze světa? Zdrcení rodiče si žádali vysvětlení, proč během jedné noci ztratili zdravou a krásnou dceru. Dívka zemřela v červnu, ale až po čtvrt roce policisté uzavřeli vyšetřování.

Jasno do případu vnesl patolog Andrew Bradley, který prováděl pitvu mladé modelky. "Nic špatného jsem nenalezl. Všechny vnitřní orgány byly v pořádku. Její srdce prostě přestalo bít."

Lékař dospěl k závěru, že příčinou smrti byly poruchy srdečního rytmu. Nedalo se prý nic dělat, nikdo nemohl neštěstí zabránit. Hayley se večer před smrtí ani nenapila alkoholu, nekouřila. Drogy nebrala.


Krásná Hayley Crook dělala modelku spodního prádla, hrála v reklamách a v muzikálu Abba. Byla také tváří jedné značky vlasové kosmetiky. Ve svých třiadvaceti měla našlápnuto stát se stálicí anglického modelingu.

Autor: amp, INT