Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Stoletá babička: Nechala se potřetí tetovat!

Svérázná Mimi se nechala tetovat poprvé v devětadevadesáti letech.
24. srpna 2010 | 13:55

Američanka Mimi Rosenthalová, která se narodila před sto jedna lety, si věk nepřipouští. Denně čte novinky na internetu, miluje chatování s přáteli na Facebooku a nedávno propadla tatérskému umění. Za poslední dva roky si nechala udělat již tři tetování!

Mimi se narodila v roce 1909 v malém kansaském městě. Většinu svého života ale prožila v kosmopolitním New Yorku. Bývalá novinářka za dlouhý život přežila obě světové války, procestovala kontinenty a vždy ráda poznávala nové lidi.

Tato záliba ji drží dodnes. Ač Mimi již nemůže cestovat a chodit, kam se jí zachce, mnoho času tráví na počítači. Ten ji spojuje se světem. Denně tak komunikuje se spousty přátel, které během dlouhého života nasbírala.

Návykový inkoust

Jako poslední výstřelek si stará paní oblíbila tetování. Poprvé si nechala na kůži jehlou nakreslit maličkého modrého motýlka. Bylo jí tehdy devadesát devět let. "Když se na něj podívala, zamračila se a řekla mi jenom, že ten obrázek je moc malý," vzpomíná autorka tetování Michelle Kohl.

Od té doby chtěla Mimi větší a barevnější obrázek. Následovala tedy květina na noze. To už byla netradiční klientka spokojenější. Jako poslední tetování si nechala Mimi zvěčnit na ruku žlutou slunečnici. A stařenka už má dokonce vymyšlené další místo, kam se nechá tetovat. "Příště to rozhodně bude zadek," směje se Mimi, která je i v požehnaném věku plná života.

Mimi Rosenthalová má dvě dcery, tři vnoučata a čtyři pravnoučata. Manžela pohřbila již před celým půl stoletím. A když se jí někdo zeptá, proč na stará kolena blázní a nechává se tetovat, odpoví velmi jednoduše: "Proč ne?"

Autor: amp, mivrk