Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

10 krutých, ale pravdivých faktů o lásce k ženatému muži. S tímhle musíte počítat

22. prosince 2019 | 06:00

Opustí někdy svou ženu? A měla byste to vůbec po něm chtít? Co když pak bude podvádět i vás? Láska si ale někdy nevybírá, i když si stokrát říkáte, že se ženáčem nikdy nebudete randit. Když se „to“ ale stane a vy se zamilujete do ženatého muže, možná doufáte, že kvůli vám opustí svou manželku. Ale měla byste vědět o všem, co vás může čekat.

O mimomanželských vztazích neexistuje moc vědeckých údajů, ale to, co obecně víme, se zdá velmi spolehlivé. Nejnovější statistiky ukazují, že pouze 3 až 5 procent ženatých mužů, kteří mají mimomanželský poměr, se rozvede se svými manželkami a ožení se s milenkou. Další údaje pak říkají, že takováto druhá manželství mají asi 60procentní rozvodovost. To je dost ponuré, nemyslíte? Pokud tedy spíte s ženatým mužem v naději, že ho nakonec dovedete k oltáři, šance, že tenhle vztah bude úspěšný, je skutečně mizivá. Zde je 10 základních faktů, které byste měla vědět. A pak se rozhodněte, zda vám to za to stojí.

Váš vztah je už od začátku problematický

Nenalhávejte si nic. Váš vztah začal na základě podvodu a nepoctivosti, což rozhodně není ideální start. Nebo vám to tak připadá? Jen málokterá žena hledající lásku by někdy řekla: „Chtěla bych najít nepoctivého muže.“ Nechtěla.

Dobrý manžel nepodvádí svou manželku

Všude jsou problémy, a pokud v manželství existují, dobrý chlap je chce řešit. Nemyslete si, že právě vy ho změníte k lepšímu. Jeho chování, které lze nazývat nemorálním či egoistickým, je jeho vizitkou, ať už je ženatý, rozvedený nebo svobodný.

Když s ním jste, připadáte si jako ve fantasy světě

Když randíte se ženatým mužem, máte z něj pouze tu lepší stránku. Vždycky spolu děláte něco zábavného, romantického nebo se věnujete sexu. Nejste spolu ve chvílích, kdy se něco pokazí nebo nefunguje. Neznáte ho celého, takže vše je zkreslené. Jistě, když jste spolu, cítíte samé endorfiny, které vás motivují. Tajný vztah ve vás ale vytváří falešné představy a obraz o něm.

Nevíte, jaké to s ním je v každodenním životě

Pokud se nevěra provalí, může se váš vztah najednou ocitnout v krizi kvůli rozhodování vašeho partnera – vybere si vás, nebo svou manželku? Jakmile k tomu dojde, nebude to už tak skvělé, zábavné a vzrušující. Může mít i sexuální potíže, protože nebude vědět, co dělat. A možná najednou uvidíte všechny jeho zvyky, povahové vlastnosti i nálady, takže nakonec třeba zjistíte, že vám za to ani nestojí.

Může si uvědomit, že pro něj nic neznamenáte

Pokud je jako mnoho dalších podvádějících mužů, možná jste „jen“ sloužila jako nějaký doplněk k nudě, která se v jeho manželství objevila. Nakonec zjistí, že už vás nepotřebuje, a vy budete zlomená a zklamaná.

Jeho rodina, děti a přátelé by vás nemuseli nikdy přijmout

Můžete být považována za někoho, kdo rozvrací manželství a dětem bere tátu. Možná vás nepřijmou ani jeho kamarádi a příbuzní. Pokud se nakonec rozhodne, že se rozvede, a má děti, jste připravená být nevlastní matkou? Myslíte si, že seznámení s jeho dětmi proběhne dobře? Mít nevlastní děti klade velké nároky i na nejzdravější manželské vztahy!

Jeho bývalá manželka bude vždy ve vašich životech, pokud jsou zde děti

Pokud mimomanželská aférka vyjde na povrch a dojde k rozvodu, může to být pro manželku vašeho milence šok a vy se můžete stát terčem jejího hněvu. Je jasné, že bude cítit zoufalství, zkuste se vžít do její role. Její svět se zhroutil a ona truchlí, což je jasné, a může to mít na vás přímý negativní dopad. Jste na to připravená?

Možná mu nikdy nebudete moci plně důvěřovat

Pokud toho muže nakonec dostanete, budete se cítit nad věcí a dokážete mu zcela důvěřovat? Neudělá totéž jednou vám? Kde máte jistotu? Možná se nikdy ve vztahu s ním zcela neuvolníte, protože někde v hloubce budete stále myslet na jedno jediné: když mohl opustit jednu ženu, proč by nemohl odejít kvůli další i ode mě?

Budete navždy označena jako „ta druhá“

Každý, kdo vás za těchto okolností potká nebo vás pozná, vás bude považovat za druhou ženu nebo partnerku. S tím nic neuděláte. Tak to je. Může to vypadat nespravedlivě, ale je to jedna z věcí, které musíte akceptovat. Chcete být „ta druhá“?

Můžete cítit extrémní vinu

Pokud se váš ženatý milenec stal vyvržencem pro svou bývalou rodinu a některé přátele, můžete cítit vinu. Taková vina může být zdravá, protože to znamená, že si uvědomujete, že jste částečně za vzniklou situaci skutečně zodpovědná, ale také to může vážně narušit váš vztah a přivolat nad vás temné mraky. Jistě, existují výjimky, ale určitě byste se nad tím měla zamyslet. Jste přece hodna emocionálně dostupného partnera, který je čestný a poctivý. Nebo ne?

Autor: aši