Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Přiznání žen: Proč máme paralelní vztah a nedokážeme ho ukončit?

  • 15. prosince 2019 | 06:00

    Je vůbec možné cítit podobné city ke dvěma lidem najednou? Co vede některé z nás k tomu, že udržujeme paralelní vztahy? Našly jsme tři ženy, které je zrovna prožívají a shodně přiznávají, že i když nejsou na dlouhodobou nevěru nijak pyšné, nemohou si pomoct. Jedině tehdy, když mají oba dva, jsou prý opravdu šťastné. A to i přes všechny výčitky i rizika. 

    Paralelní vztahy nejsou v dnešní době bohužel nic neobvyklého. Dvojí vztahy a nevěra jsou ožehavá témata, která tu budou vždycky, jen málokdo se k nim přizná. Ačkoli milujeme svůj protějšek, může se stát, že nás současně přitahuje i jiná osoba. Nebo skvěle doplňuje to, co nám u stálého partnera tolik chybí… Své o tom vědí také tyto čtyři ženy.

  • Nechci ničit rodinu, ale chybí mi vášeň

    dvojí vztah
    Autor: iStock

    „S Danem jsme se brali hned po vysoké. Já dokonce šla k oltáři s těhotenským břichem. Ale nijak jsem nelitovala. Všichni nám říkali, že my dva jsme se našli, a já o tom byla taky přesvědčená. Jenže roky plynuly a narodily se nám dvě děti. Byla jsem šest let doma a upřímně: i když svoje syny miluju, dvě rodičovské za sebou se na mně docela podepsaly. Navíc jsme se s Danem úplně sexuálně odcizili. Byla to asi chyba nás obou, já byla často unavená z kolotoče kolem dětí a on zas z náročné práce. Ale i tak jsem toužila po něžnostech. A určitě víc a častěji než manžel. Ale Dan byl tak chladný a vůbec jsem si milování neužívala. Tak jsem vlastně brzy rezignovala a utěšovala se tím, že má spoustu jiných skvělých vlastností… Jenže pak jsem poznala Tomáše a vše se úplně změnilo. Nastoupila jsem zpátky do práce a on mi začal nadbíhat. Přestože věděl, že mám rodinu. Celkem dlouho jsem odolávala, ale nakonec jsem na jedné firemní akci podlehla. Po dlouhém půstu jsem byla jak znovuzrozená. A pochopila jsem, že tenhle náboj a vášeň k životu potřebuju. Ze začátku jsem si myslela, že jde jen o nějaké pobláznění a že s ženou, která je o deset let starší, nebude ztrácet čas. Ale už to mezi námi trvá rok a půl. Svého muže Dana miluju, vím, že je skvělý táta, a nechci rozvracet rodinu, ale bohužel sexuálně mě prostě neuspokojuje. Zato Tomáš dokonale. Ale víc mezi námi není. I když je těžké všechno ustát, včetně velkých výčitek, nedokážu s tím momentálně nic dělat. Oba mi dávají to, co k životu potřebuji…"

    Jana, 37

  • Potřebuji lásku i adrenalin

    dvojí vztah
    Autor: iStock

    Také Karolína potkala druhého muže, který doplňuje toho prvního. A protože nemůže oba spojit, udržuje vztah s oběma… „Pocházím ze sportovní rodiny. Od malička jsem hodně akční, a tak jsem samozřejmě hledala i partnera, který bude stejný nadšenec jako já. A Petr takový ze začátku byl. Jenže pak měl ošklivý úraz a v tu ránu pro něj většina sportů skončila. Samozřejmě mě to mrzelo a  věděla jsem, že kvůli tomu se rozcházet nebudeme, ale omezovat jsem se také nechtěla. Když mě pak kamarádka vzala se svojí partou na hory, potkala jsem Romana. Ještě většího sportovního blázna, než jsem já. Hned jsme si padli do oka a prokecali celou noc. Bylo mi s ním skvěle. A pořád je. I když to vůbec není jen o sexu... I on má partnerku, kterou má rád, ale bohužel jeho lásku k adrenalinu nesdílí. A tak jsme se dohodli, že budeme občas vyrážet spolu. Zatímco on tvrdí své přítelkyni, že jsem jen kamarádka, a ona mu překvapivě naše akce toleruje, já tak odvážná nejsem. Vím, že Petr by to neskousl. A tak mě to stojí bohužel lhaní a výmluvy. Ale co dělat, když s oběma je mi dobře? Na každém mi vyhovuje něco jiného, ale ani jednoho nechci ztratit. Nejvíc se bojím toho, že to jednou praskne a přijdu o oba…"

    Karolína, 29 

  • Nechci být pořád osamělá

    dvojí vztah
    Autor: iStock

    Linda má paralelní vztah rok. Manžel je prý velmi chytrý, spolehlivý a hodný muž. Ale také bohužel dost vytížený a často jezdí na služební cesty do zahraničí. „Jeho práci a nasazení obdivuji, ale samota mě někdy ničí. I když si prvních pár dní užívám, pak na mě padne depka a cítím se hrozně osamělá. Sama ve zlaté kleci. Některé kamarádky mi závidí, že se mám přece královsky a tolik času mám pro sebe, ale já to tak růžově už nevidím. Asi každý chce to, co nemá…," přiznává Linda. "Když mi pak jedna známá řekla, že se diví, že nejlepší léta tak promrhám, že bych si měla najít milence, řekla jsem jí, že se zbláznila. Jenže pak mi to nedalo a jednou večer jsem vlezla na on-line seznamku. Netušila jsem, jaký se rozjede kolotoč. Nakonec jsem ale všechny konverzace utnula, až na jednu. Viktor mě i na dálku strašně zaujal, ale bála jsem se, jaká bude realita. Byla ještě mnohem lepší. Jen jsme si oba dali jasnou podmínku, že půjde jen a jen o sex a nic víc. Souhlasila jsem. Potkáváme se vždy, když je manžel na služebce. Vím, že to není správné a většina mě za to odsoudí, ani já nejsem na sebe vůbec hrdá, ale vážně si nemůžu pomoct. Rozvádět se nechci, ale také nechci jen doma sedět, čekat a strádat…"

    Linda, 39

  • Manžel odmítá sex už několik let

    láska v práci
    Autor: iStock

    Kamile je 40, je vdaná a bezdětná a do paralelního vztahu spadla zcela neplánovaně. "Manžela jsem poznala na vysoké škole, studovali jsme spolu a celou dobu byli kamarádi, každý z nás prošel různými vztahy a pak, před státnicemi, to mezi námi jednu noc zajiskřilo a my jsme zjistili, že chceme být spolu. Vzali jsme se po pěti letech, bohužel jsem pak přišla o miminko a další už mít nemůžu. Adam pracuje v IT a vydělává spoustu peněz, mohla bych klidně být doma, ale samozřejmě chodím do práce, nevydržela bych bez toho a přece jsem nestudovala nadarmo. Náš vztah je v podstatě harmonický, až na to jedno. Adam hodně přibral a nesportuje, věčně sedí u počítače nebo u televize, nikdy se mnou nechce nikam jít. Všechno musím plánovat já a on to spíš útrpně snáší. Pracuju v bance a loni v létě k nám nastoupil Ondřej. Mladý kluk, sportovec, plný života. Od začátku mi dával jasně najevo, že se mu líbím, zašli jsme spolu na oběd, pak na večeři po práci... Až to skončilo u něj doma. A už přes rok se tam scházíme pravidelně. Někdy mám ze sebe hrozný pocit a trápí mě výčitky vůči Adamovi, ale prostě se nechci smířit s tím, že bych měla ve čtyřiceti skončit se sexuálním životem jen kvůli tomu, že manžel na to nemá už vůbec chuť. A to jsem zkoušela už úplně všechno: romantické víkendy, prádýlko, společné sledování porna nebo striptýz... Nic dlouhodobě nezabírá. Kdežto s Ondřejem nepotřebuju vůbec nic a sex je tak skvělý, že se to ani nedá popsat," uzavírá zasněně Kamila.

    Kamila, 40

Autor: beni
Diskuse ke článku
.