Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chcete ho zaujmout? Tyhle znaky řeči těla zvýší šanci, že se mu zalíbíte

  • 9. prosince 2018 | 06:00

    Zdravá sebedůvěra je při hledání partnera důležitá. Přestože má každý z nás nějaký problém, který potřebuje vyřešit, na trh bychom s ním neměli chodit. Přestože víme, že kniha se neposuzuje podle obalu, někdy je obal to první, co vidíme. To samé platí o lidech. Způsob, jakým se prezentujete navenek, jak chodíte, mluvíte nebo se pohybujete – to vše může být rozhodujícím faktorem při hledání partnera.

    Jakou zprávu vysíláte svým potenciálním nápadníkům prostřednictvím svého těla? Myslíte, že to, jak se tváříte či pohybujete, vaše charizma posiluje, nebo naopak zabíjí? Zde jsou tipy, jak se stát ještě víc sebejistou a otevřenou novým možnostem, pokud jde o hledání toho pravého.

     

  • Mějte pořád úsměv na tváři

    Autor: istock.com

     

    No řekněte sama. Kolikrát jste už potkala někoho, kdo se mračil nebo se nepříjemně šklíbil? Byl vám sympatický? Asi moc ne. Chcete-li působit sebevědomě, sebejistě a hlavně důvěryhodně, usmívejte se. Váš úsměv o vás říká, že jste šťastná, sebejistá a v pohodě. Příjemný úsměv je mocný nástroj, který umožňuje, aby vás ostatní vnímali jako přístupnou a otevřenou, ale taky vám umožňuje flirtovat a komunikovat beze slov.

     

     

  • Rovná záda, břicho vtáhnout a vypnout prsa!

    Autor: iStock

     

    Vojáci vědí, jak si získat autoritu – umí totiž správně stát. Většina lidí ani netuší, jak působí na ostatní kvůli tomu, jak stojí. Stačí, abyste měla ohnutá záda a hrudník stažený dovnitř, a je jasné, že si vás nikdo nevšimne. Špatné držení těla vysílá signál, že jste líná, nejistá a máte strach ze světa kolem. Lidé, kteří chodí pomalu, jsou zpravidla klidnější a detailně orientovaní. Rychlí chodci mají tendenci k netrpělivosti. Zpomalte, vypněte prsa a narovnejte se! Chcete-li působit sebejistě a přístupně, choďte rovně. Pozor, nepřehánějte to, přílišná kontrola držení těla by z vás mohla udělat robota.

     

  • Nemluvte moc rychle

    Autor: iStock

     

    Nebuďte jako motorová pila. Mluvit moc rychle je nejen matoucí pro osobu, která stojí naproti vám, ale taky to naznačuje, že moc nepřemýšlíte o tom, co říkáte. Naučte se mluvit stálým tempem a měňte rytmus podle svých slov. Sledujte své dýchání. Je dobré občas zarazit a nadechnout se. To vysílá signál, že jste přemýšlivá, inteligentní a že rozumíte tomu, co říkáte. Mimochodem – vám to dává taky prostor, abyste správně volila slova.

     

  • Používejte ruce

    Autor: iStock

     

    Tenhle tělový trik se hodí zvláště pro muže. Ženy miluji chlapy s pěknýma rukama, zvláště když je umí taky použít. Naučte se to i vy. Nepoužívejte nepřátelské pohyby rukou, naopak používejte vláčné pohyby, abyste během rozhovoru vyjádřila a zdůraznila určitá slova. Ukažte svému protějšku, že víte, jak se vyjádřit, a že se cítíte dobře. Dbejte na rovnováhu v pohybech. Klidně si můžete pohyby nacvičovat doma před zrcadlem a sama si přiznejte, zda to všechno působí upřímně.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.