Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

5 typů ženského orgasmu. Který je nejintenzivnější a kdy trvá nejdéle?

  • Ženský orgasmus
    28. listopadu 2023 | 06:00

    I když byl ženský orgasmus dlouho opomíjený a dehonestovaný, protože dominantní muž měl za úkol při sexu pouze zplodit potomka bez ohledu na to, zda z toho žena měla nějaké potěšení, či ne, dnes víme, že ženy mají oproti mužům trošičku výhodu. Jejich orgasmus totiž může být pokaždé jiný a orgasmy se můžou lišit navzájem svou silou, délkou, intenzitou i umístěním v těle a prožívanými pocity.

    Pojďme si představit 5 druhů ženského orgasmu a možná sama uvidíte, zda jste takový orgasmus už měla, či na vás teprve čeká.

  • Na prvním místě klitoris!

    Autor: istock.com

    Prvním typem ženského orgasmu je klitoridální orgasmus, který si přivodíte zcela jednoduše – drážděním klitorisu, ať už jazykem či jemnou stimulací prsty, sáním, třením, rychlými či pomalými pohyby nebo vibracemi nějaké erotické hračky. Klitoris je centrum rozkoše a je považován za takový malý ženský penis i poměrně spolehlivý zdroj orgasmu. Orgasmus dosažený drážděním klitorisu může být rychlý, krátký nebo také velmi intenzivní a rozechvívající celé tělo. Oproti hlubokému vaginálnímu orgasmu je ale méně vydatný a spíše lokální, tedy soustřeďující se do omezeného množství citlivých nervů.

  • Vaginální orgasmus není pokaždé

    Autor: istock.com

    Vaginální orgasmus je proslulý tím, že ne každá žena ho dokáže dosáhnout při souloži. Ve hře je totiž příliš mnoho faktorů. Některé ženy potřebují k dosažení plného uspokojení také současné dráždění klitorisu, jiné skutečně prožijí hluboký vaginální orgasmus, který je tak mocný, že jim prostupuje do celého těla v mnoha nekonečně trvajících vibracích. Tento typ orgasmu se považuje za velice kvalitní, zdravý po fyzické i psychické stránce, plně uspokojující a uvolňující celé tělo. A dříve byl také dokonce považován za nutnou podmínku zdárného početí dítěte.

  • Bod G a ženská ejakulace

    Autor: istock.com

    A pak je tu pověstný bod G, o jehož existenci bohužel ještě spousta žen nemá ani ponětí. Spory, zda skutečně existuje, či neexistuje, jsou již dávno tytam. Velmi citlivé místo, které každou ženu přivádí k šílenství, lze nahmatat na přední stěně vaginy a jeho zkušeným drážděním může žena zažít takový orgasmus, o jakém se jí ani nesnilo. Zpravidla bývá také doprovázen mohutným výstřikem, tedy ženskou ejakulací. Bohužel však při souloži je jen málo pravděpodobné takového orgasmu dosáhnout, protože penis nebývá přirozeně zakřivený tak, aby mohl tento bod dostatečně dráždit. Pomáhají sice různé speciální milovací polohy, ale spolehlivější je dráždění bodu G prsty nebo speciálně zahnutým vibrátorem.

  • Orgasmus vyvolaný drážděním bradavek

    Autor: istock.com

    Zdá se to být neuvěřitelné, ale jsou ženy, které dosáhnou orgasmu při pouhé stimulaci bradavek. Slovo "pouhé" možná není to pravé, je potřeba bradavky dráždit opravdu zkušeně a dostatečně dlouho. Ale výsledný efekt se dostaví, a to aniž by došlo k dráždění pohlavních orgánů. Tento orgasmus je dostatečně zajímavý a dráždění bradavek tak vzrušující, že byste to klidně mohla vyzkoušet, pokud s bradavkovým orgasmem ještě nemáte žádné zkušenosti.

  • I psychický orgasmus je orgasmus

    Autor: istock.com

    Posledním typem orgasmu u žen je orgasmus psychický nebo také emocionální. I ten má svou hodnotu a poskytuje tělu uvolnění, i když přímo k fyzickému orgasmu těla nedochází. Je to vlastně takový orgasmus duše. Dosáhnout ho žena může při hlubokém a silném emocionálním prožitku při milování s partnerem. A odtud již není daleko k tantrickému nebo meditativnímu orgasmu.

  • Je jich víc…

    Autor: istock.com

    Můžete být klidní, typů orgasmů existuje spousta, nejen těchto uvedených pět. Odborníci již dokonce rozlišili a pojmenovali několik bodů umístěných ve vagině nebo v konečníku, jejichž drážděním může dojít k orgasmu. U žen je také například zajímavý orgasmus vyvolaný jemným drážděním děložního čípku. A což teprve několikanásobný orgasmus, který mají některé ženy to štěstí prožívat! 

Klíčová slova:  sex, láska, orgasmus, klitoris, vagína, bradavka
Diskuse ke článku
.