Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odmítnutí sexuální fantazie může bolet. Víte, co si s tím počít?

  • 11. července 2023 | 06:00

    Máte pocit, že by si váš sexuální život zasloužil trochu obměnit nebo zaimprovizovat s nějakou novinkou? Máte fantazie, které už si dlouho toužíte splnit, ale o nichž jste si ještě s vaším partnerem nepopovídala? A nevíte, jak na to? Nejjednodušší je samozřejmě úplně nezávazně si o tom pohovořit třeba u snídaně, ale je potřeba být připravená na to, že může dojít i k odmítnutí.

    Pokud váš partner nezareaguje tak, jak byste si přála, můžete se rázem ocitnout v dost nepříjemné až trapné situaci a váš sexuální život po této debatě může utržit trochu rány. Ovšem časem se zase všechno spraví a je možné, že nakonec díky prolomení ledů dojde ke kýženému progresu. Jen je důležité nechat to chvilku odležet a vyrovnat se s nastalou situací. Ptáte se jak?

  • Chce to čas na rozdýchání

    Autor: iStock

    Ano, je to tak, není kupodivu jednoduché, bavit se s tím, koho milujeme o našich nejintimnějších fantaziích, speciálně, pokud takhle otevřené sexuální konverzace nevedete běžně. Je tedy nasnadě, že po neúspěšném návrhu se budete cítit možná nepohodlně, zahanbeně nebo uraženě, to je normální. Leč vězte, že i když vaše fantazie neprošla u partnera, neznamená to, že jste nějak zvrácené nebo nenormální. V žádném případě nedovolte, aby to mělo vliv na vaše sebevědomí, není proč se stydět, je naopak skvělé, že jste našla odvahu o tom mluvit. Je možné, že se partner oklepe z prvotního šoku z upřímnosti a nechá si to projít hlavou.

    VIDEO: Gaspar Noé, který je autorem snímků Sám proti všem či Zvrácený, patří mezi nejprovokativnější francouzské režiséry současnosti. Jeho poslední snímek s prozaickým názvem Love to jen dokazuje.

    Video se připravuje ...
    Gaspar Noé, který je autorem snímků Sám proti všem či Zvrácený, patří mezi nejprovokativnější francouzské režiséry současnosti. Jeho poslední snímek s prozaickým názvem Love to jen dokazuje. • VIDEO: Youtube Cinéart Nederland

  • Nebojte se znovu otevřít

    Autor: iStock

    Prvotní neúspěch by vás rozhodně neměl odradit od dobré cesty sdělování si vlastních fantazií a tužeb. Nejhorší, co by se mohlo stát je, že zamrznete v pocitu, že mluvit o tom, je tabu, naopak! Jakmile si první pokus oba trochu zpracujete, začněte s další upřímnou zpovědí. Vytvořte prostředí, kde je normální mít fantazie a mluvit o nich. Pokud máte pocit, že by to téma, které už jednou odmítl, chtělo prodiskutovat trochu podrobněji, klidně to zkuste. Je dobré vědět, proč se partnerovi nelíbí a zda je to definitivní ne nebo je možné, že by se dalo zkusit něco podobného, jen méně intenzivního. Čím častěji budete o vašich fantaziích hovořit, tím snazší a příjemnější se stanou.

  • Hlavně se nezaseknout

    Autor: iStock

    Občas se stává, že vás vaše sexuální fantazie dohání k šílenství. Většinou k takové debatě s partnerem nějaký čas zraje a pak, když se tedy konečně odhodláte a nesetká se to s pozitivní odezvou, vaše nutkání jen sílí a není naplněno. Nejhorší je získat pocit, že buď všechno, nebo nic a zaseknout se na tom. Zkuste trochu pracovat se svými fantaziemi, berte v potaz to, že nikdo by se k ničemu a obzvlášť v sexu neměl do ničeho nutit, to by jistě nedělalo dobrotu. Váš partner by třeba mohl být otevřený vyzkoušet nějakou obměnu. Nebo pokračujte ve fantazírování sólo! Nechte si čas na sexy snění, to může být taky způsob, jak vyjádřit svou fantazii.

  • Varovné signály

    Autor: iStock

    Partneři mezi sebou musí mít vzájemný respekt a porozumění. To je opravdu jedním z nejdůležitějších stavebních kamenů zdravého vztahu, který má budoucnost. Jestliže vaše upřímné vyjádření tužeb spustí obří lavinu nevstřícnosti, kritiky či ponižování, není to správné a mělo by to rozsvítit vaše kontrolky. Nikoho do ničeho nenutíme, ale také ten druhý by měkl vzít citlivě v potaz vaši stranu situace a adekvátně se k tomu vyjadřovat s respektem. Nikdo nechceme zraňovat toho druhého. Možná je to k zamyšlení, jestli partner takto reaguje i v jiných směrech a situacích než je zrovna tahle. Pokud má tendence okamžitě a kvůli všemu přecházet do defenzívy, a vyvolávat hádky, pak je možná na čase se zamyslet, kam směřuje celý váš vztah.

Diskuse ke článku
.