Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Veronika Čermák Macková s obřím dildem v ruce otevřeně mluví o sexu

10. května 2023 | 06:00

Televize Nova se ukázala jako velmi progresivní stanice, když na světlo světa přišel seriál Sex O’Clock, jenž velmi otevřeně řeší nejen dospívání a vše, co s ním souvisí, ale i sexuální a další trable, jež nás potkávají v dospělosti. Ukázalo se, že sexuálních tabu je tolik, že se Veronika Čermák Macková rozhodla vzít to do vlastních rukou.

Vzala to do rukou evidentně doslova. Promo fotografie k novému desetidílnému seriálu Sex O’Clock: Afterparty jsou opravdu velmi pikantní a rozhodně je jen tak nepřehlédnete. Pořad je primárně určen pro teenagery a mládež, ale své se jistě mohou přiučit i dospělí. Forma, kterou pořad zvolil jako komunikační, je docela odlehčená, mnohdy vtipná a jazykem blízká mladým. Veronika odvádí dost dobrý výkon. Ostatně ji zná obrovská masa fanoušků Ulice, kde hraje právě mladou učitelku Magdu.

„Snažili jsme se mladým lidem přiblížit citlivá témata nejen v oblasti intimity otevřeným i zábavným způsobem tak, aby v nich zarezonoval pocit bezpečí, důvěry a normálnosti. A že na situace, do kterých se mohou dostat, nejsou sami a dají se zvládnout. Všech deset témat, kterých jsme se dotkli, mi přijde důležitých. I pro některé dospělé jsou nějaká z nich tabu a bojí se o nich mluvit. Doufám, že naše série prolomí hranice mlčení, strachu a studu a vytvoří prostor pro běžnou konverzaci plnou pochopení.“

Seriál Sex O’Clock si získal spoustu fanoušků:

Video se připravuje ...
Sexuální výchova po česku! Nový seriál, který vás chytne • VIDEO: Voyo

Hodnotím nejen původní seriál, ale i to, že je tento počin velmi prospěšný. Kdo z vás si pamatuje, jak se dostával k informacím o sexu a prožíval ten horor boje s hormony a studem? Řešit něco se spolužáky nebo vrstevníky bylo o to, uříznout si akorát pořádnou ostudu. Co bych dala za takovýhle pořad! Vím, že v dnešní době internetu je spousta zdrojů, ale to je možná taky problém – protože jak poznat ten důvěryhodný? Deset krátkých – maximálně pětiminutových – dílů na různá témata od ochrany přes bodyshaming a porno až k depresím, to je stručné a informativní.

Pokud jako rodič nevíte, jak mluvit se svými dětmi o sexu, je tu možná nástroj, jak jim nabídnout informace. Ukázat jim, že otevřená komunikace není problém a že je nebudete soudit, když s čímkoliv za vámi přijdou. Možná že tak názorné pomůcky, jaké používá Veronika ve svých videích, jako jsou obří dildo nebo banán kopulující s pomerančem, nejsou úplně nutné, ale jinak není od věci se na to podívat... A posuďte sami, co si o tom myslíte.