Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ulice: Další znepokojivá tajemství dvojčat! Co se děje u nich doma a co učitelé objeví díky grafologovi?

26. dubna 2023 | 06:00

V seriálu Ulice, se před pár týdny objevily dvě nové postavy v podání dvojčat Jana a Jiřího Dlouhých – dvojčata Marek a Matěj Dvořákovi. Kluci přestoupili na zdejší gymnázium, do Magdiny třídy. Hned od začátku se kolem nich začalo vynořovat pár záhad, které nyní na sebe nabalí další. Jaké? A jak se k tomu postaví jejich třídní i nové vedení školy?

Velký zájem diváků seriálu Ulice vzbudily dvě nové posily, které se ukázaly v uličním gymnáziu – dvojčata Marek a Matěj Dvořákovi, a to nejen díky tomu, že to jsou sympaťáci, kteří okamžitě zapadli do nového kolektivu, ale také díky jejich představitelům. Těmi jsou Jan a Jiří Dlouzí, synové zesnulého Vladimíra Dlouhého, jenž se stal již za svého života naší hereckou legendou, a herečky Petry Jungmanové, kterou diváci Ulice znají coby Martu Kohákovou, před rozvodem Seidlovou, snachu Amálie Peškové.

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Pátrání po tajemství dvojčat, přistižená Žofie a Evženovo podezření • VIDEO: tv Nova

Kluci působí od začátku jako bezproblémoví pohodáři, ovšem stačilo pár týdnů, aby si je vzali na mušku jejich profesoři – třídní učitelka Magda Procházková (Veronika Čermák Macková) a její kolega Ota Puklický (Filip Rajmont). Dvojčata se zařadila do školního průměru, ovšem jejich výsledky jsou jako jízda na horské dráze – zatímco u tabule docela excelují, písemky mají mizerné. A právě to zaujalo jejich kantory natolik, že si na ně spolu s Prokopem Junkem (Ondřej Studénka), zástupcem ředitelky školy, posvítili.

Právě Prokop chtěl přijít věci na kloub, a tak poslal písemky kluků grafologovi, jenž má přeci jen cvičenější oko než pedagogové a všimne si každé odchylky v písmu. Jen co od něj dostane první výsledky, dají s kolegy hlavy dohromady, jak postupovat dál. Nakonec přistoupí ke konfrontaci kluků s jejich písemkami. Reakce dvojčat všechny hodně překvapí, protože díky tomu pedagogové kápnou na další záhady, jež se kluků týkají. A přestože se bude zdát, že k nim jsou Marek a Matěj upřímní, jejich odpovědi je moc neuklidní… Proč? Jak to chodí u nich doma? Jak to začne řešit nová ředitelka školy Magda, která se najednou musí poprat i s vedením školy a úkoly, jež se zdají naprosto banální, ale jen tehdy, když vše funguje, jak má?

Autor: Gabriela Röhrichová, tz