Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jednoduché tipy, jak začít pravidelně používat Venušiny kuličky

5. listopadu 2022 | 05:00

Venušiny kuličky jsou takovou nevšední erotickou pomůckou, která může působit jisté potěšení, ale přináší své majitelce i mnohé zdravotní benefity! Pravidelným nošením pomůže zpevnit pánevní dno, a tím nejen zlepšit sexuální prožitek, ale také předejít problémům s únikem moči.

Povolené svalstvo pánevního dna může postihnout jakoukoli ženu, způsobuje ho mnoho různých faktorů. Mezi ně patří sedavé zaměstnání, porod, špatný životní styl, nadváha nebo pokles estrogenu, ke kterému dochází věkem. Kuličky byste měla nosit alespoň pár hodin v týdnu, aby to mělo efekt. Je to jako s jiným druhem cvičení, chce to pravidelnost a vytrvalost. Jak se k tomu tedy přimět?

Pravidelnost je klíč

Když nejste v životě na cokoliv zvyklá a musíte to dělat pravidelně, jakého pomocníka si zvolíte? Myslím, že tím nejjednodušším je kalendář v mobilu, který máte stejně pořád u sebe. Zvolte si den a hodinu a telefon vám bude připomínat, že si máte jít „zacvičit“. Když budete důsledná, ucítíte výsledky. Pro začátek si zvolte kuličky s nižší váhou a postupně můžete přidávat – jako v posilovně!

TIP NA VIDEO: Jak pracovat s pánevním dnem?

Video se připravuje ...
Co je to pánevní dno a jak s ním pracovat • VIDEO: Maminka.cz, Supermámy.cz/Adam Balažovič

Venušina výzva

Každá máme kolem sebe kamarádky, se kterými se pravidelně scházíme nebo s nimiž máme společný chat, kde řešíme naše starosti i radosti. Zkuste holkám navrhnout, že byste si daly takovou Venušinu výzvu, a navzájem se můžete hecovat, připomínat si tréninky a vyměňovat si názory a výsledky. Je mi jasné, že to přinese i spoustu zábavných historek.

Odměňte se

Ne že by silné pánevní dno nebylo samo o sobě dostatečnou odměnou za vaše pravidelné cvičení, ale taková odměna za odvedenou práci je vždycky příjemná a tuze motivační. Také je dobré postupovat po menších krůčcích, abyste se neodradila hned na startu. Vymyslete si něco, co by vám za pozitivní výsledky vykouzlilo úsměv na rtu, a to si poté nadělte.

Z šuplíku ven

Kdepak asi leží ty vaše kuličky? Že vy je máte někde zahrabané na dně šuplíku, pohřbené pod nánosy spodního prádla – nebo tak nějak podobně? Určitě i sama používáte tuhle radu: "Co potřebuješ, musíš mít na očích, abys na to nezapomínala." Tak si ji vezměte k srdci a vylovte je z temnoty na denní světlo! Vždyť pokud máte třeba ty od české designérky Aničky Marešové, pak je to skoro jako krásný šperk.