Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Venušin kruháč: Expertka sestavila plán, jak posilovat pánevní dno s pomůckami i bez

18. září 2022 | 06:00

Na posilování pánevního dna by měly myslet ženy všech věkových kategorií, není to jen poslední záchrana, když vám začnou svaly ochabovat. Neznamená to, že musíte být hned „kulturistka“, ale posílené pánevní dno vám dopomůže k silnějším orgasmům, a to dost podstatně. Poprosila jsem proto expertku z erotického portálu Růžový slon Veroniku, aby poradila, jak přesně s těmito svaly pracovat a jak postupovat.

Pánevní dno se dá posilovat Kegelovymi cviky, ke kterým žena nepotřebuje žádné pomůcky ani speciální prostor. Tyto cviky může provádět začátečnice i pokročilá "cvičitelka". Druhou metodou je posilování pomocí Venušiných kuliček nebo vaginálních činek, u kterých hodně záleží na velikosti a na váze. V neposlední řadě pánevní dno dokážou posilovat pomůcky s elektrostimulací, které doporučují i fyzioterapeutky specializující se na pánevní dno.

Náš tip: Venušiny kuličky nebo vaginální činky mimo jiné hezky prokrvují pánevní dno, sliznice začíná pracovat, vagina vlhnout, a tak zasunout si je půl hodinky před sexem zvýší celkové libido. Žena bude připravenější a natrénovanější.

Krok č. 1: Najděte svaly pánevního dna

Žena si musí uvědomit své pánevní dno – to, které svaly má vlastně posilovat. Jedná se o svalstvo, které zatínáme při zastavování močení. Pevnost si žena sama může ověřit vsunutím prstu do vaginy a snahou prst vnitřním svalstvem "obejmout". Pokud stisk zaznamená téměř žádný nebo nulový, je čas znovu zaktivnit poševní stěny rytmickým zatínáním tohoto svalstva, což souvisí s Kegelovými cviky, nebo pomůckami k tomu určenými.

Podívejte se, které hračky k dosažení orgasmu Veronika doporučuje:

Video se připravuje ...
Expertka názorně předvádí, jak dosáhnout snadněji orgasmu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Pozor, důležitá poznámka: Ač na zastavování močení poznáme, o které svalstvo se jedná, je důležité v tomto nepokračovat a pravidelně čurání nezastavovat. Žena si akorát vyprovokuje močový měchýř, což není pro něj dobré.

Účinným cvikem pro trénování pánevního dna je orgasmus, při kterém se všechny důležité svaly silně a rytmicky stahují. Jsou to ty nejpříjemnější Kegelovy cviky. Jeden orgasmus denně a je vystaráno.

Krok č. 2: Kuličky nebo činky? Rozhodněte se

Vhodné jsou jak Venušiny kuličky, tak vaginální činky. Důležitou roli hrají velikost a váha. Venušiny kuličky mají v sobě ještě jedny kuličky, které při pohybu vibrují, a tak vedle posilování ženě přinášejí i příjemné vzrušující pocity. Mimo posilování se dají použít i při partnerských hrátkách formou zasouvání a vytahování. Oproti tomu vaginální činka je pouze jakési závaží k posilování. Stejně jako používáme činky na posilování rukou, tyto činky se zasouvají dovnitř do vaginy a svou tíhou příjemně posilují pánevní dno.

Nejen svou tíhou posilují pánevní dno, svalstvo pomyslně vnímá, že je uvnitř cosi, co musí sevřít, a tak nevědomky samo pracuje a posiluje se.

Jak vybrat Venušiny kuličky

Pro začátečnice doporučujeme střední velikost kuliček s menší váhou. Slabé pánevní dno takové kuličky lépe udrží.

Pokročilé ženy si mohou troufnout na menší kuličky (například tantrické), které se snaží tlakem pochvy vypuzovat ven. Tak zdokonalují pevnost svého pánevního dna. Nebo na opravdu těžké kuličky, kterými jen posouvají svůj stisk svalů zase o level výš.

Náš tip: Dobře trénované ženy dokážou obepnout penis partnera a stahovat svalstvo tak, že "ho udělají" bez jakýchkoliv jiných pohybů, pouze svým pánevním dnem.

Krok č. 3: Cvičení s pomůckou

Pokud jste prošla prvním krokem, kdy jste zjistila, jak je na tom vaše pánevní dno, a druhým krokem, kdy jste si podle toho vybrala správně velikou a správně těžkou pomůcku, je čas začít posilovat a cvičit.

Jak zavést Venušiny kuličky

Žena si zasune pomůcku dovnitř do vaginy (pokud je hodně suchá a kuličky by zasunula jen stěží, doporučujeme malinko lubrikačního gelu). Pokud to zvládne bez gelu, je to lepší, aby kuličky nevyklouzávaly.

Tipy na posilování pánevního dna

Se zasunutými kuličkami žena může dělat běžné činnosti – chodit, vařit, sledovat TV, běhat, cvičit, vysávat. Podle toho, na jaké úrovni je a jak dlouho dokáže v sobě kuličky udržet. Pro začátek nedoporučujeme skákavé činnosti nebo hned vyrazit s kuličkami ven. První zkušební nošení by mělo být doma, v klidu.

• Pánevní dno se nošením posiluje samo, i když žena zrovna na to, že kuličky má v sobě, nemyslí.
• Jindy ho může vědomě kontrolovat a zatínat svaly, a zvyšovat tím šanci na posilování. Pro toto aktivní cvičení zkuste zavést kuličky do vaginy, sevřít je, co nejsilněji umíte, a pomalu se je snažte vytáhnout. Opakujte zhruba desetkrát.
• Pravidelnost zajistí lepší výsledky, minimálně zpočátku, kdy je pánevní dno slabé. Později stačí 3 až 4krát týdně, stejně jako když chodíte do posilovny.
• Stahy a odpočinek mezi nimi by měly být v pravidelných intervalech. Tedy pokud deset vteřin stahujete, tak i deset vteřin odpočíváte.

Krok č. 4: Zvyšujte zátěž

Když žena zjistí, že své první kuličky udrží dlouho bez problému a nevyklouzávají, je potřeba změnit velikost nebo zvýšit váhu, aby to byla zase pro pánevní dno výzva. Nejvyšším levelem jsou těžké kovové Venušiny kuličky, mistryně je dokážou udržet v sobě, i když na ně připnou závaží.

 

Autor: roh, Gabriela Röhrichová