Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Víte, jak vzbudit sexuální energii a využít její magickou moc i mimo ložnici?

  • 7. dubna 2022 | 06:00

    Sexuální energie je něco, pod čím si většina z nás asi představí takové to jiskření mezi dvěma lidmi nebo sex-appeal, kterým oplývají různí jedinci. Obojí má samozřejmě se sexuální energií něco společného, ale sexuální energie je ještě něco mnohem víc.

    Ukázalo se, že vaše sexuální energie může hrát roli v mnoha aspektech vašeho života – nejen v sexuálním životě. Pokud se naučíte ji vytvářet a využívat ji, může vám pomoct s kreativitou, být nadšenější pro věc a plnit si sny a stanovit si vyšší cíle. Také pozitivně ovlivňuje vztahy a milostný život, pomáhá vyrovnat se s různými traumaty z minulosti.

  • Co je to sexuální energie?

    Lidé v sobě přestávají probouzet sexuální energii, brání jí ve volném proudění tělem, a blokují tak v sobě závan kreativní síly a nadšení pro věc. Říká se, že sexuální energie je trochu jako karma, je to něco, co z člověka vyzařuje a na co se druzí mohou snadno napojit. Nebo mohou cítit, že je s tímhle člověkem něco jinak. Sexuální energii využíváme samozřejmě v sexu, ale tam by to nemělo končit. Pokud cítíte, že ztrácíte vitalitu, pracovní náboj, inspiraci, potom je na čase naučit se pracovat se sexuální energií, která vás může snadno zase nakopnout. Pokud se chcete více naladit na svou sexuální energii, zkuste tyto techniky.

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Triky na to, jak si to udělat sama • VIDEO: BPŽ

  • Masturbace

    Odborníci často doporučují masturbaci jako jednu z technik k napojení se na svou sexuální energii. Je důležité poznávat sebe sama, trávit čas sama se sebou a zjišťovat, co vám dělá dobře. Je to důležitý krok k sebepoznání. Můžete používat ruce, masturbovat ve sprše nebo použít některou z pestré škály erotických hraček.

    Video se připravuje ...
    Jakub Kohák: Masturbace se mne jako vesmírného člověka netýká • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • Dechová cvičení

    Dýchání je mnohem důležitější, než si mnoho z nás myslí. Existuje několik různých technik dýchání. Doporučuje se vyzkoušet různé dechové praktiky, když masturbujete, abyste se mohla soustředit na svou energii a pocity, které prožíváte.

  • Meditace

    Jedním z profesionálních tipů pro tantrický sex, který může zahrnovat práci s vlastní sexuální energií, je meditace. Během meditace se uvolňuje tělo i mysl a to může pomoct lépe souznít s vlastní sexuální energií. Ale pamatujte, že to není jen o sexu. Můžete meditací probudit sexuální energii před velkým projektem v práci, ale neznamená to, že nutně musíte mít po meditaci sex.

  • Co může sexuální energii narušit?

    Pokud se bojíte o sexu mluvit nebo máte jistý blok ohledně své vlastní sexuality, může to samozřejmě bránit sexuální energii v toku. Emoce, jako jsou hanba, smutek, strach nebo bolest, se mohou uzamknout v nás, a zamezit tak volnému proudění. Také různá sexuální traumata spojená se společenskými očekáváními ohledně sexu a vztahů, náboženství působí jako překážka. Ukázalo se také, že nadměrné sledování porna může mít negativní vliv na sexuální energii, protože mnoho mužů i žen má poté nereálná očekávání a bere sex jako nějaké vystoupení, a to je velmi vyčerpávající.

Diskuse ke článku
.