Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nová studie ukázala, jak odvážný sexuální život vedou mileniálové

23. listopadu 2017 | 06:00

Pojem mileniálové jste už určitě slyšeli. Patří tam i ti, kteří se narodili až na přelomu století, vyrostli obklopeni moderními technologiemi. Podle definice jsou také mnohem tolerantnější a nebojí se plnit si své sny. Tuto skupinu se nyní rozhodli prozkoumat vědci i po sexuální stránce.

Ukázalo se, že mladí heterosexuální lidé ve věku od šestnácti do čtyřiadvaceti let, kteří jsou již sexuálně aktivní, zkoušejí mnohem odvážnější sexuální praktiky, jako je  třeba anální sex, než zkoušeli stejně staří před dvaceti lety. Studie vycházela ze tří průzkumů prováděných po celé Británii. Studie z roku 1990 ukázala, že pouze jeden z deseti dotazovaných ve věku mezi šestnácti a dvaceti lety vyzkoušel vaginální, orální i anální sex.

O 25 let mladší statistiky ukazují výrazný posun: každý pátý dotazovaný ve věku mezi 16 a 24 lety zažil jak vaginální, tak orální i anální sex. Přičemž největší rozmach orálního a análního sexu je ve věku mezi šestnácti a osmnácti.

„To, že si posvítíme na to, kdy mladá generace začíná se sexuálním životem a jaký druh sexu praktikují, pomůže adekvátně je vzdělávat a poskytnout jim příležitost diskutovat o bezpečném sexu ve vztazích,“ vyjádřila se ke studii její autorka – doktorka Ruth Lewis.

I když studie ukázala, že mladí lidé jsou mnohem dříve otevřeni experimentu, rozhodně se nesnižuje věk prvního sexu. Většinou se začíná experimentovat až po delší době, kdy už provozujeme sex, u nejmladších tomu tak není. Vědci to vysvětlují tím, že mladá generace má mnohem snazší přístup k informacím a to má vliv na změnu sexuálního chování. U starší generace přitom předsudky vůči análnímu sexu stále zůstávají, a tak ho nepovažuje za příliš atraktivní.

Podívejte se také na video, kde expertka radí, jak vybrat anální pomůcky:

Video se připravuje ...
Expertka radí, jak si vybrat anální pomůcky • VIDEO: Adam Balažovič