Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Takhle vypadal robertek za královny Viktorie. Vydražili ho skoro za sto tisíc

25. dubna 2017 | 06:00

Dildo, které dala do aukce velmi vážená irsko-anglická rodina, byl vyroben ze slonoviny, která byla odborníky datována rokem 1840. Jeden z členů rodiny toto unikátní dílo dal do aukce prý spíše z legrace, ale nakonec vyneslo docela balík.

Jak se erotická hračka v rodině vzala, je prý jednoduché vysvětlit. Jeden z předků v roce 1840 navštívil Indii, kde ulovil slona. Svou trofej si přivezl domů. Později byl odvolán do Číny, kde bojoval proti vzbouřencům, a jelikož netušil, zda boje přežije, nechal pro svou ženu z klu vyrobit věrnou kopii svého penisu.

Dildo je dotaženo až do posledního detailu. Na kořeni údu je dokonce vyřezáno srdce a je zde malý úložný prostor na pramen vlasů milovaného muže. Robertek je v dokonalém stavu v původní, vypolstrované dřevěné truhličce.

Do aukce se k velkému překvapení rodiny přihlásily stovky lidí po celém světě. Vyvolávací cena byla v přepočtu zhruba patnáct tisíc korun, ale během čtyř minut, které aukce této rarity trvala, se vyšplhala až na zhruba 87 tisíc korun.

„Do aukce se zapojili sexmuzea, sexshopy, majitelé erotických podniků, soukromé osoby, sběratelé kuriozit, byla to velmi pestrá skladba lidí. Musím přiznat, že to byl jeden z nejzajímavějších kousků, jaké jsme kdy u nás dražili,“ přiznal majitel aukční síně pan Damien Matthews. Erotickou hračku z devatenáctého století nakonec koupil soukromý sběratel z Ameriky.

Podívejte se také na video, jak si vybrat vibrátor:

Video se připravuje ...
Jak si vybrat vibrátor? Specialistka vám ukáže ten správný pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič