Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

SEX? Nejlepší je po čtyřicítce!

Čím je žena starší a vyzrálejší, tím více si sexu užívá...
4. října 2010 | 16:54

Je to tak. Po dovršení čtyřiceti let nastává v životě ženy doba, kdy prožívá nejlepší sex svého života. Děti už jsou odrostlé, méně se stresuje a je spokojená se svým tělem.

Britští vědci se rozhodli, že se zeptají dvou tisíc žen, kdy prožívaly nejlepší sex. A výsledek je následující: Ve čtyřiceti je sex nejlepší! Podle slov zpovídaných žen byly v tomto věku na vrcholu sexuálního sebevědomí.

Třicátnice předstírají spokojenost

Dalším výsledkem výzkumu bylo, že se čtvrtina žen přiznala, že měla kolem čtyřicátého roku života mimomanželskou sexuální aférku. Na druhou stranu ale osmapadesát procent žen uvedlo, že nejlepší sex byl ten s manželem.

Osmdesát procent žen tvrdí, že po dovršení čtyřiceti let už věděly, co v posteli chtějí, a nebály se říct si o to. Studie dále ukázala, že ženy pod třicet let často z různých důvodů předstírají spokojenost v sexu, zatímco ve čtyřiceti letech svému partneru maže med kolem úst jen sedm procent žen.

Tato studie dokazuje, že čím je žena starší a vyzrálejší, tím více si sexu užívá. Než samozřejmě přijde menopauza... Proto je škoda, že si stále tak mnoho mladých žen a mužů, myslí opak.

Autor: INT, mivrk