Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejlepší sex jsem měla po čtyřicítce, píše čtenářka Blesk.cz

Ženy i muži, kteří na článek o .upadajícím sexu ve středním věku reagovali, shodně tvrdili, že žena po čtyřicítce je nejlepší milenka, která umí vášeň dávat a také si ji užívat.
28. června 2010 | 14:07

Před několika dny zveřejnil Blesk.cz závěr zahraniční studie, v níž odborníci tvrdí, že sexuální touha po pětačtyřicátém roce života rapidně klesá. Toto konstatování vyprovokovalo k desítkám diskusních příspěvků, které sociologické zjištění bouřlivě popírají.

Z poznatků mezinárodní studie zveřejněné v britském deníku Daily Mail vyplývá, že lidé ve středním věku čtyřicet pět plus jsou na poli erotiky dosti pasivní. Partnera, s nímž léta žijí, spíš vnímají jako životního kamaráda než objekt fyzické touhy, s nímž dosáhnou potřebného, napětí odbourávajícího a sladce osvobozujícího orgasmu.

K dalším negativním činitelům podle odborníků patří nedostatek sebevědomí, mindráky z nedokonalého těla, ztráty mladistvého zjevu obecně, jež brání osamoceným seznámit se, být ve vyhledávání sexuálních požitků aktivní. Také pohodlnost a strach z možného zklamání kvalitu prožitků sráží, konstatuje studie s tím, sexuální hrátky trvají po pětačtyřicítce maximálně dvaadvacet minut, což je také nemilé...

Fakta s otazníkem
ilustračné foto
Autor: shutterstock

Přiznám se, že mě tato zjištění udivila. O to víc, že do skupiny pětačtyřicet plus už dost dlouho patřím. Odkud vlastně respondenti mezinárodního šetření pocházeli? Kolik vlastně se jich průzkumu zúčastnilo, kolik procent žilo v manželství a kolik singl?

I podprůměrně sexuálně vzdělaný člověk ví, že věkem se spíš akt prodlužuje, neboť starší muži oproti mladíčkům opravdu předčasnou ejakulací netrpí... V dlouhodobém sexuálním soužití, pokud vztah tzv. klape, naopak postupně padají všechny zábrany. Partneři se znají, dokáží si vyhovět.

Dráždivá zamilovanost sice vyprchala, ale v dobrém smyslu slova ji nahradila poctivá rutina. Dny a noci se sice nesouloží, ale jeden plnohodnotný styk sexuální maratón vynahradí. Po pětačtyřicítce, ale i po třicítce určitě. To ale neznamená, že kvalita sexu upadá. Naopak. Samozřejmě jiná situace je, když erotiku komplikuje stres, vyčerpání, fyzická nemoc, ale přepokládám, že se sonda týkala zdravých jedinců.

Kdo se nemiloval se ženou po čtyřicítce, ten neuvěří

Nemám tendenci diskusní příspěvky přeceňovat. Je mi jasné, že reagují především čtenáři, jež s obsahem článku nesouhlasí. Nicméně tady byla názorová shoda neuvěřitelná. Muži a ženy byli v podstatě rovnocenně zastoupeni.

Ženy unisono tvrdily, že po čtyřicítce, padesátce si teprve uvědomily sílu a radost sexuálních prožitků. Poukazovaly na míru svobody, kterou jim věk a zkušenosti přináší. Žádná z nich mindrák z uplynulého mládí neřešila, řada z nich se zmiňovala o mladších partnerech.

Když odejdou děti, je nejlepší čas na sex
ilustrační foto
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Kupodivu i muži tleskali prožitkům se zralou ženou, nestýskali si po mladém těle nezkušené milenky. Asi nejlépe atmosféru příspěvků vystihl jan alois: „Jsem 55-ti letý a moje zkušenost je takováto: Jakmile se žena zbaví starostí s výchovou děti apod. a je ve věku ať 40 nebo 50 let, je to nejlepší milenka. Prostě a jasně je ve věku, kdy má relativní dostatek všeho.

Tak proč by ne milování. Záměrně nepíšu sexu, ale milování. To totiž obnáší i v představách daleko větší spektrum prožitků a uspokojení než slovo sex. Zkuste naladit příjemnou atmosféru a říci, miláčku chci se s tebou milovat a máte vyhráno. A případě, že použijte slovo sex, si můžete akorát tak ustlat v obýváku. Kdo se nemiloval se ženou po čtyřicítce, ten neuvěří Tak si mladí počkejte a poznáte.

Máte snad jiný názor? Souhlasíte se zmíněnou studií nebo jste proti jako čtenáři, kteří na článek o ní reagovali? Zapojte se prosím do diskuse. Už proto, že jde o tabu, o němž se v běžném životě nemluví. Tady máte bezpečný prostor projevit se a možná pomůžete i lidem, kteří z nějakých důvodů váhají. Nevědí, zda mají rezignovat anebo udělat všechno proto, aby sex byl hezkou součástí jejich života i po padesátce.

Jaký mají sex po čtyřicítce čtenáři Blesk.cz?

Za měsíc mi bude 55, sex si užívám ze všech stran a s velkou chutí. Je pravda, že je to hodně o psychice, já jsem velmi pozitivní a optimistická po všech stránkách. Život je super. (sisal)

 


Sex jsem měla vždycky ráda,ale až po čtyřicítce jsem si ho teprve opravdu pořádně užívala a užívám a doufám, že ještě dlouho budu )))To co "dvacítce" připadá asi nepochopitelné, pozná právě ve svých čtyřiceti ))) Tak krásné užívání !!!!!! Jana (44 let)


Jano a po 55 letech je to ještě lepší.To jsou odrostlá i vnoučata. Pokud nemá ženská velkou nadváhu-něco pro sebe málo dělá, tak má apetit i na milování. Například můj syn když jde se mnou, tak ho lidé považují za mého manžela. Nechodím výstředně oblékaná ani zmalovaná.

Jelikož jsem byla v padesáti ještě sama, tak jsem se jednou pomilovala s pětadvacetiletým klukem-nadupaný pěkný svalovec a nebyl blbý. Mně se to s ním ale vůbec nelíbilo. Těžko jsem se ho zbavovala. Teď mám přítele o pět roků mladšího,klape nám to ve všem. (anelam)


Do třiceti let jsem sex sice měla ráda, ale určitě jsem si ho neužívala tolik, jako později. Den bez orgasmu, jako by ani nebyl. Moc se těším až budu po přechodu (bohužel zatím je v nedohlednu) a konečně si nebudu muset dávat pozor a nebudu se nervovat, zda nejsem těhotná.

Moje tchyně žije plnohodnotným životem, má mladšího partnera a také je sexuálně značně aktivní. Můj dědeček si poslední partnerku našel v 72 letech a ještě hezkých pár let si milováním zpestřovali společné chvilky (do 83, než zemřel).

Takže podle mých zkušeností bych řekla, že ve čtyřiceti je žena pořád v první polovině svého sexuálního života. Občas se trochu divím mužům, že si vybírají partnerku mladší, protože vím, že muž je na svém vrcholu mnohem dříve než žena. (magie)


Magie ty mi mluvíš z duše jsem chlap a lépe bych to nepopsal. Ono by to chtělo mladé pozvat na exkurzi. Jednou jsem slyšel názor pokud se padesátiletí milují, tak ať o tom nemluví, protože je to trapné. Trapné je, když to mladí odsuzují jako by právo na milování končilo ve třiceti. To pořádně ani nezačalo. (jan.alois)


Souhlas s příspěvky pode mnou! Statistika je jedna věc a život druhá..... Někdo sek se sexem už před čtyřicítkou, jiný se miluje i v daleko pozdějším věku....(žirafa)

Autor: frč