Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

30 věcí, po kterých ženy touží

Po čem ženy touží? Po naprostých maličkostech..
30. července 2010 | 13:10

Po čem ženy touží? Odpověď na tuto milionovou otázku nalezl Mel Gibson ve stejnojmenném filmu poté, co dostal elektrický šok a začal slyšet, co si ženy myslí. Nutno podotknout, že to pro něj asi nebylo úplně příjemné. Každá totiž chceme něco úplně jiného. Podle nové studie psycholožky Paco Underhill existuje ale třicet základních tužeb, které má každá z nás.

1. Chleba, sladkosti a sýry bez tuku.

2. Kuchyňskou desku, na které by nezůstávaly zbytky nedělní omáčky a seschlé zeleniny (pravděpodobně cibule), abychom se s tím pak nemusely drhnout.

3. A když už jsme u toho, tak vlastně i mikrovlnou troubu, kde by nezůstávaly neidentifikovatelné skvrny. I když v tohle už nedoufáme.

4. Aby se nás každé ráno naše drahá, milovaná polovička neptala, kde má klíče, peneženku nebo brýle.

5. Přečíst si na dovolené alespoň jeden knižní brak, aniž by se nás děti každých pět minut ptaly: "Kde mám rukávky do vody, mami?"

6. Postel s čistým a vyžehleným povlečením, načechranými polštáři a luxusním prachovou peřinou, kterou by nám někdo pravidelně povlékal. Nejdříve by si ale měli muži uvědomit, že když jim dojde, že chceme být zbožňovány a oceňovány, budeme s nimi v posteli trávit více času.

7. Bikini, které prodlouží naše nohy, zploští nám bříško, vyhladí náš výstřih a donutí nás připadat si jako Angelina Jolie (ale bez šesti dětí v závěsu).

8. Najít spolehlivého stavitele, který čte myšlenky, po práci po sobě uklidí prach, umyje hrníček od polední kávy, neškrábe se v rozkroku, zatímco nám vysvětluje problémy s podpůrnou zdí, a jen udělá práci, za kterou je placen.

9. Obdržet obdivné hvízdnutí. Ale jen pokud chceme!

10. Dlouhou, horkou koupel – soukromou! To znamená bez klepání na dveře, zatímco jsme ponořené v pěně.

11. Domácí večeři, když je s vařením na řadě manžel. A ne mastné hamburgery a hranolky. Vyhodit odpadky se zbytky stejně pak musíme zase my.

12. Být schopné obdivovat pružné boky a hebkou kůži muže, který nás obsluhuje v kavárně, aniž bychom se cítily viny nebo se styděly, protože jsme si před patnácti lety přivydělávaly jako jeho chůvy.

13. Nemuset se koukat na pozvednutá obočí našich mužských kolegů, když musíme odejít z práce, abychom vyzvedly nemocné dítě ze školky.

14. Rádi bychom vedly konverzaci s našimi manžely. To by ale vedle iPhonů a iPadů musela existovat iPoprsí.

15. Decentní sobotní televizní program místo křiklavých estrád s celebritami, o kterých jsme nikdy neslyšely, protože jsme si četly kuchařku, zatímco jsme čekaly na zubaře.

16. Když my můžeme obdivovat nové šediny, vrásky smíchu okolo úst a povislou hruď naší drahé polovičky, žádáme příliš mnoho, když chceme to samé od nich?

17. Zaparkovat auto do garáže a nedostat za to vynadáno. Být obslouženy na benzinové pumpě bez ptaní se obsluhy: „Váš manžel je tu s vámi?“ A také by bylo fajn, kdyby mezi námi a druhým pohlavím probíhal kontakt „z očí do čí“ a ne „z očí do výstřihu“.

18. Když necháme děti hlídat manželem, chtěly bychom je po svém příchodu najít s vyčištěnými zuby uložené v posteli. Nádobí by mohlo být umyté a zmrzlina zpět v mrazáku.

19. V koupelně bychom chtěly mít suché ručníky a umyvadlo bez zbytků pasty na zuby.

20. Aby naše děti byly poslušné, milující a uctivé. Aby chodily spát s úsměvem na tváři a ne křičící, jak jsme nespravedlivé. Přečetly jsme patnáct knih o tom, jak být dobrá matka. Co ještě máme udělat víc, proboha?

21. Naši muži by nám mohli častěji dopřávat roztomilá a dobře promyšlená překvapení. Například bychom spolu mohli strávit příjemný večer popíjením vína, které jsme si naposled dopřáli na líbánkách.

22. Střídat se s manželem při vyzvedávání dětí ze školky nebo školy. Proč by muži měli být ušetřeni poslouchání ratolestí, co kdo jedl, kdo jim má dát peníze na autobus a pomoct s domácím úkolem?

23. Aby za námi na silnici nejezdili muži s nadmírou testosteronu, kteří mají pocit, že jsou v provozu sami, mají potřebu nás neustále předjíždět a u toho hlasitě nadávat. My nemůžeme za to, že na rozdíl od nich jezdíme podle předpisů, protože nechceme dostat pokutu.

24. Skříň s oblečení, která by se pravidelně a sama měnila každou sezónu, abychom se při procházce venku necítily jako špinavá voda z nádobí. Ze které jsme mimochodem před odchodem do města vyndaly ruce.

25. Strávit noc bez krmení kočky, procházky se psem a krájení salátu králíkovi. Domácí mazlíčky jsme si přeci pořídila celá rodina, tak proč se o ně staráme jen my?

26. Smyslný sex, kterému předchází povídání si u svíček, plný polibků a mazlení. Nebo rychlovka, když si ráno přivstaneme. Proboha jen ne večerní klasiku a nudu.

27. Mít svého speciálního osobního pomocníka, který pro nás bude zadarmo pracovat dvacet čtyři hodin sedm dní v týdnu. To je totiž přesně to, čemu muži říkají „manželka“.

28. Naši milí manželé by měli zabavit naše děti, aniž by jim koupili drahé hračky. Učíme je přeci hodnotě peněz.

29. Aby nám muži vyznávali lásku, když jsme večer v pyžamu, s papučemi na nohou a s natáčkami ve vlasech.

30. Muže, který má džentlmenské chování Colina Fortna, svaly Russella Crowa a peníze Simona Cowella. No, snít přeci můžeme, ne?

Autor: INT, mivr