Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Máte zlomené srdce? 6 věcí, za které se nemusíte stydět, že je po rozchodu děláte

  • 24. května 2019 | 06:00

    Nikde bohužel nenajdeme návod, jak se rozejít tak, aby nás to bolelo co nejméně. Většinou máme pocit, že se nám život zbořil jako domeček z karet a že už nikdy nebudeme nikoho tak milovat. Než ale přijdeme na to, že to není úplně tak pravda, můžeme si dovolit nějakou dobu "truchlit". Tohle je šest věcí, za které se rozhodně nemusíte stydět, že je po rozchodu děláte.

    Každý rozchod se sice nepromění v totální zhroucení, s některými se přesto vypořádáváme hůř, než si přejeme. Je naprosto v pořádku, že máte pocit, jako by se vám zhroutil svět, a jediné, co si přejete, je zalézt pod peřinu a plakat. Můžeme vás ale s jistotou uklidnit, že každá bolest jednou přejde, a než se tak stane, můžete si dovolit svému zlomenému srdci trochu ulevit.

  • Jste zavřená doma

    ...
    Autor: istock.com

    Jestli jste byla zvyklá chodit neustále mezi lidi a teď jste najednou neustále zavřená doma, není to nic, kvůli čemu byste se měla cítit špatně. Je samozřejmé, že nemáte chuť být ve společnosti lidí, kteří se smějí, když vám je do pláče. Dejte sama sobě čas a buďte doma tak dlouho, jak jen chcete, a nedejte na přesvědčování přátel, že zábava vás rozptýlí. Jen vy sama víte, co je pro vás nejlepší, a až nastane ta chvíle, kdy se budete moct zase "nadechnout" a vykročit mezi lidi, tak ji rozhodně poznáte. 

  • Nechcete o rozchodu mluvit

    ...
    Autor: istock.com

    Každá z nás má vedle sebe nejlepší kamarádku, se kterou probírá úplně všechno. Pokud je pro vás ale rozchod natolik bolestný, že o něm zkrátka mluvit nedokážete, řekněte jí to a poproste ji, aby se nevyptávala. Pravá kamarádka to pochopí a počká si na chvíli, kdy o tom budete připravená mluvit. A i kdyby tato chvíle nenastala, rozhodně se kvůli tomu nemusíte cítit špatně. Nikomu vysvětlení nedlužíte.

  • Přejídáte se

    ...
    Autor: istock.com

    Nejedna bolístka se dá vyléčit zmrzlinou. Vykašlete se v tuto chvíli na počítání kalorií,  dejte si, na co máte doopravdy chuť, a to bez výčitek. Věřte nám, že vám menší hřešení nic špatného neudělá, a pokud to jen trochu obalí vaše nervy a pomůže zlomenému srdíčku, tak si tu čokoládu zkrátka dejte. Jen mějte na paměti, že se nic nemá přehánět a že až ta nejhorší fáze truchlícího procesu pomine, vystřídejte sladké dortíky zase za něco zdravějšího.

  • Pláčete

    ...
    Autor: iStock.com

    Ležíte už několik dní v posteli a nemůžete zastavit potoky slz? Rozhodně to z vás nedělá plačku, která je neschopná se s rozchodem smířit. Abyste se se situací vyrovnala, je potřeba popustit uzdu svým emocím, a jestli to znamená pár nocí proplakat, tak je to naprosto v pořádku. Je to jeden ze způsobů, díky kterým se vám nakonec uleví. 

  • Myslíte na svého ex a chybí vám

    ...
    Autor: istock.com

    Přestože se vaše cesty nerozešly úplně v tom nejlepším, několikrát denně se přistihnete, že vám váš bývalý partner chybí. Je to naprosto pochopitelné  strávila jste s ním několik měsíců, možná let, během kterých jste zažila krásné chvilky a měla jste možná pocit, že je to láska na celý život. Jak se ale říká  sejde z očí, sejde z mysli, a i když si myslíte, že to bez něj nevydržíte, tak i tyto pocity jednou zmizí. 

  • Mažete zprávy, trháte fotky

    ...
    Autor: istock.com

    Abyste se z rozchodu opravdu dostala, je potřeba za vším udělat tlustou čáru a začít od začátku. Pokud to znamená, že místo toho, abyste společné fotografie schovala na dno šuplíku, tak je raději roztrháte, směle do toho. Rozhodně se nemusíte cítit špatně ani kvůli tomu, že si vymažete číslo jeho telefonu a přestanete jej sledovat na sociálních sítích. Skutečnost, že svého bývalého partnera nebudete mít vůbec na očích, vám rozhodně prospěje.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.