Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sex s ex? V těchto případech je to opravdu špatný nápad!

  • 16. dubna 2019 | 06:00

    Každá z nás někdy zažila rozchod. Pokud slyšíme větu „musíme si promluvit“, víme, že většinou po ní nebude následovat nic moc povzbudivého. Je jedno, jaké má důvody se s námi rozejít, i kdyby měl vážně pádné argumenty, stejně je nepochopíme a jediné, co chceme, je utéct a už nikdy ho nevidět! Kupodivu ho ale mnohdy toužíme ještě jednou a naposledy pomilovat.

    Toužíme po tom sexu na rozloučenou, od kterého očekáváme, že nám nějakým způsobem uzavře kapitolu... Ale většinou se po něm cítíme mnohem hůř než předtím. Je tedy opravdu tento druh sexu vždycky jen špatný, nebo může v některých případech i pomoci?

  • Proč toužíme po sexu s ex i po rozchodu?

    Autor: iStock

    Důvodů může být několik. Samozřejmě jsme na svého partnera zvyklé a možná tajně doufáme, že v něm vzkřísíme jiskřičku vášně, která tu byla na začátku, a on se vrátí zpátky. Mnohdy může být důvod, proč si nemůžeme pomoci a proč nás to stále táhne do postele k bývalému, i to, že city a přitažlivost prostě nezmizí ze dne na den. Také se nám zdá, že nám to pomáhá vyplnit prázdnotu.

  • Může rozchodový sex pomoci uzavřít vztah?


    Autor: iStock

    Mnohdy od rozchodového sexu očekáváme, že nám pomůže vše uzavřít. Je to vůbec možné, není to spíš naopak? Jediný případ, kdy nám může tento druh sexu pomoci se odpoutat, je ten, když je sex opravdu špatný. Přesvědčíme se totiž, že to vážně nemá dál cenu. Jinak dáváme všanc své křehké nitro, budeme-li spát s někým, kdo netouží mít s námi vztah... Je mnohem lepší ukončit to tím, že zavřeme dveře ložnice – a i všechny ostatní.

    Redaktorka si nechala vyrobit umělého milence, podívejte se, jak to dopadlo:

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela sex s umělým milencem • VIDEO: youtube/vice

  • Je to tedy vždycky špatná volba?


    Autor: iStock

    Pro většinu lidí je opravdu sex na rozloučenou špatný nápad.... Většinou skončíte tak, že se cítíte hůř než předtím, přestože na chviličku třeba zapomenete. Během sexu jsou vyplavovány hormony štěstí, které vyvolávají pocity souznění a mohou být velmi matoucí v případě, že vy dva vlastně vztah ukončujete – ne naopak! Můžete skončit s více otázkami, než jste měla na začátku, a sex s ex ve vás může vyvolat pocit studu, zneužití a může zpomalit celý "proces hojení". Pokud ještě ke všemu není sexuální akt jen jedním posledním počinem a děje se opakovaně, potom se můžete uvěznit v nefunkčním vztahu a protahovat se to může i několik let.


  • Autor: iStock

    Není to samozřejmě konec světa, nejste první ani poslední případ. V každém případě – teď musíte být důsledná. Nemusíte nic vysvětlovat, stačí říct, že s ním budete mluvit, až to bude potřeba. Je důležité absolutně přerušit kontakt se svým bývalým, a to alespoň na tři měsíce. To by měla být doba, kdy si srovnáte priority, odpoutáte svou pozornost od bývalého partnera. Pak si dokážete představit budoucnost po boku někoho jiného. Projdete si všemi stadii rozchodu, jako jsou smutek, vztek a nakonec i přijetí. Totální přerušení kontaktu vás uchrání od toho, abyste se držela vztahu s někým, kdo ho s vámi mít nechce. Sexem s ex se nedostanete zpět do jeho srdce, ale jen do kalhot, pokud vám chybí sex, kupte si vibrátor, je to bezpečnější.

Diskuse ke článku
.