Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 věcí, které muži na ženách nikdy nepochopí!

Víte, že muži nesnáší naše kosmetické vychytávky?
9. dubna 2014 | 14:00

Nedávno jsme si v redakci trochu postěžovaly na naše nechápající protejšky a to nás vedlo k sestavení seznamu věcí, které ženy milují a potřebují, ale muži je zřejmě nikdy nepochopí. Máte stejný pocit?

1. Několik kabelek

Mnoho mužů nedokáže pochopit, proč vezmeme obsah kabelky a přendáme ho celý do jiné. V tu chvíli si totiž nedokážou vysvětlit, proč těch kabelek máme tolik, když v každé nosíme to samé.

2. Nakupování

"Co vás baví na tom pobíhat sem a tam ve vydýchaném obchoďáku," lamentuje Vašek, přítel naší redaktorky. Muži zkrátka nikdy nepochopí, že nakupování hadříků na nás ženy působí přímo blahodárně, protože nám zlepšuje náladu a zahání smutek.

telefonování
Autor: Shutterstock.com

3. Toaleta jako místo k povídání

Zjistily jsme, že mnoho mužů nechápe, proč my ženy tak rády klábosíme se svou kamarádkou na toaletě. Pro ně je to totiž místo, kde se nechtějí zdržet déle jak minutu.

4. Telefonování s kamarádkami

"Nedokážu si vysvětlit, proč moje přítelkyně Julie dvě hodiny telefonuje s kamarádkou, kterou viděla před dvěma dny.Vždyť se obě stihly akorát dvakrát vyspat a strávit dva dny v práci?" kroutí hlavou nad oblíbeným ženským zvykem Ondřej. Muži tohle mají zkrátka nastavené úplně jinak. Raději svým kamarádům napíšou krátkou smsku a všechno pak proberou nad pivem osobně.

5. Rituál před spaním

Snad každá žena si před ulehnutím do postele pečlivě odlíčí make-up, namaže obličej, ruce či nohy, pročeše vlasy a pak je teprve připravená na spánek. Tenhle náš rituál muži, kteří si před spaním jen vyčistí zuby a dojdou na záchod, nikdy nepochopí.

Žena u zrcadla
Autor: Shutterstock

6. Zdlouhavé přípravy

"Proč se Radka vždycky, než někam vyrazíme, minimálně půl hodiny líčí, když jedeme za kamarády, kterým je její make-up ukradený?" ptal se mě nedávno kamarád Ruda. Snažila jsem se mu vysvětlit, že prostě rády vypadáme dobře, i když jdeme jen za roh do "čtvrté cenové". Marně!

7. Povídání si po sexu

Mnoho žen má touhu se po milování přitisknout ke svému partnerovi a dlouze si s ním povídat o budoucnosti, práci nebo vysněném gauči. Ovšem jen málo mužů tuto touhu sdílí s námi. Většina mužů chce po heroickém výkonu jen ležet a užívat si blažený stav, proto jim nejde do hlavy, kde bereme energii k řešení tak "složitých" témat.

8. Boty na podpatku

Přestože z nás boty na podpatku dělají dámy s velkým D a ještě nám zeštíhlují nožky, muži je příliš v lásce nemají. Některým vadí hlasitý klapot podpatků, jiným, že jsou třeba některé ženy vyšší než oni, ale nejvíce muži nenávidí, když si jejich partnerky po pár metrech stěžují, že je bolí nohy. "Proč si Karolína bere ty pitomý boty, když ji za pět minut bolí nohy a pak je protivná?" ptá se zoufalý Jakub. Protože nám proste boty na podpatku sluší! Tak!

...
Autor: Shutterstock

9. Přeplněná skříň

Občas ani my ženy nechápeme, proč naše skříň praská ve švech, ale my nevíme, co si vzít na sebe. Příliš po příčině tohoto jevu nepátráme, protože to k nám zkrátka patří. Muži si nad tím ale lámou hlavu, protože oni se cítí skvěle i v tričku, které má to nejlepší dávno za sebou.

10. Šmuky všeho druhu

"Všechno to blýskavé "příslušenství", které už Katka nemá ani kam dávat, mi přijde naprosto zbytečné," stěžuje si Mirek na "cetky" své manželky. Muži prostě nepochopí, že náušnic, náhrdelníků, náramků a prstýnku není nikdy dost.