Hollywoodské celebrity hubnou díky Dubrow dietě! Jejím tajemstvím je intervalové stravování

  • Hollywoodské celebrity hubnou díky Dubrow dietě! Jejím tajemstvím je intervalové stravování
    10. srpna  2019 
     06:00

    Téměř každý teď v Hollywoodu mluví o Dubrow dietě. Jaké je její tajemství? V podstatě jde o intervalové stravování, které je vedle ketonové diety nejžhavějším trendem v hubnutí. Dubrow dietní plán stojí na třech fázích, které musíte dodržet. Jak to funguje?

    Dubrow dietu vymyslel manželský pár Heather a Terry Dubrowovi. Ona se zajímá o výživové poradenství, on je plastický chirurg. O svém dietním plánu napsali knihu, která se stala bestsellerem. Co tedy jejich dietní plán nabízí a proč mu podlehly i mnohé hollywoodské celebrity včetně Halle Berry, Kelly Clarkson či klanu Kardashianek? Autoři diety tvrdí, že jejich systém vám nejen pomůže zhubnout, ale také vám vypne pokožku, podpoří růst vlasů a dodá energii.

     

  • Jak přesně dieta funguje?

    Autor: istock.com

    Dubrowovi dietu rozdělili do tří hlavních fází a tvrdí, že to, kdy jíte, je stejně důležité jako to, co jíte. Svůj koncept označují jako „intervalové stravování“, což znamená, že konzumujete kalorie v určitém časovém období a k tomu samozřejmě konzumujete nízkokalorické potraviny. Okna, v nichž máte povoleno jíst, se pohybují v rozmezí 12 až 16 hodin v závislosti na tom, ve které fázi stravování právě jste. Jak přesně vypadají tři fáze?

  • Fáze první: „Červený koberec je připraven“

    Autor: iStock

    Fáze rychlého startu, kdy de facto šokujete své tělo. Během prvních dvou až pěti dnů se váš kalorický příjem musí vejít do 8hodinového okna, řekněme od 10 do 18 hodin. Pak se 16 hodin budete postit. Zároveň jsou vám v téhle fázi některé potraviny zapovězeny, například alkohol a zdroje jednoduchých sacharidů. Doporučená jídla jsou: zdroje bílkovin, zelenina bez škrobu, zdroje zdravých tuků, ovoce a zdroje komplexních sacharidů. V první fázi byste denně neměli přijmout více než 5500 kJ.

  • Fáze druhá: „Léto se blíží“

    Autor: istock.com

    Druhá fáze je doba, kdy chcete dosáhnout cílové váhy. Do jídelníčku přidáváte zdroje mírně zdravějších tuků a složitých sacharidů, můžete si dopřát trochu alkoholu. Opět platí, že budete moci jíst v intervalu dlouhém 8 až 12 hodin denně, zbytek dne nejíte nic. Během tohoto období, které autoři nazvali „letní přípravou“, si můžete vybrat pomalý, střední nebo rychlý program s různě dlouhými „okny“ a svačinami, a to v závislosti na tom, o kolik chcete zhubnout. Nejrychleji samozřejmě zhubnete, když využijete 16hodinový půst a 8hodinové „okno“, kdy jíte. (Ztratíte pak na váze kolem 2 kg za týden.)

  • Fáze třetí: „Vypadáte skvěle, tak si to udržte“

    Autor: iStock

    Po dokončení prvních dvou fází byste měli směřovat k tomu, abyste si váhu udrželi. To znamená nejíst po dobu 12 hodin pět dní v týdnu, pak po dobu 16 hodin další dva dny v týdnu. Obecně konzumujete totéž jako ve druhé fázi, občas si můžete „zahřešit“.

  • Co můžete během Dubrow diety jíst?

    Autor: iStock

    Podle registrované dietoložky Ashley Reaver je to velmi jednoduché – strava s nízkým obsahem kalorií a sacharidů. Zatímco seznam povolených potravin se s každou fází mírně rozšiřuje, v každé se doporučuje vždy kombinace zdrojů bílkovin, zdravých tuků a komplexních sacharidů. Jíst můžete: avokádo, ořechy, jogurt, drůbež, plody moře, listovou zeleninu, bobule, ovesné vločky, quinou, můžete pít kávu a čaj.

  • Pozitivní přínos diety

    Autor: Shutterstock.com

    Tento druh stravování podle autorů diety pomůže nejen shodit nadbytečné kilogramy, ale taky snížit hladinu inzulinu, bojovat s chronickými záněty a změnit stav vaší pokožky. Dokonce i aktivovat anti-aging buněčný proces samočištění. V mnoha rozhovorech autoři potvrdili, že provedli klinické testy se 100 lidmi a zjistili, že průměrná ztráta hmotnosti byla kolem dvaceti kilogramů během tří fází. Intervalové stravování funguje dobře na spoustu lidí, protože stanoví limity pro čas, kdy se může jíst. Eliminuje také pozdní nájezdy na ledničku, takže celkově prostě lidé přijmou méně kalorií.

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji