Kvůli obezitě se jí zastavilo srdce. Vážila přes 200 kilo, dvě třetiny shodila

Robin Janes
Foto: Profimedia.cz
27. srpna  2017 
 06:00

Mladá dívka bojovala kvůli obezitě o život. Pak se rozhodla s ní skoncovat a od základu změnila své stravovací a životní návyky. Teď si vůbec není podobná a na internetu o sobě čte, že o nic nezhubla, jen své fotky upravuje ve photoshopu. Věříte jí, nebo kritikům? 

Osmadvacetiletá Robin Janes se postavila svému celoživotnímu problému s obezitou čelem. Poté, co kvůli kilům navíc začala mít vážné zdravotní problémy, a prodělala dokonce zástavu srdce, rozhodla se s ní jednou provždy skoncovat.

„Největší prozření pro mě byl moment, kdy moje srdce přestalo pracovat a já jsem byla jen malý krůček od smrti. Všichni doktoři museli celých čtyřiadvacet hodin pozorovat, jestli jsem stále naživu. V momentě, kdy jsem se probudila, mi došlo, že se svým životem musím něco udělat,“ říká dnes Robin.

 

Před kolapsem vážila přes dvě stě kilo. „Jedla jsem jenom velké porce nezdravého jídla, už jako malé dítě jsem místo jednoho párku v rohlíku snědla rovnou tři. Jedla jsem převážně ve fast foodu a někdy jsem si po jídle zajela ještě pro kyblík nugetek navíc.“

Svůj nezdravý jídelníček Robin upravila podle pravidel redukčního stravování. „Začala jsem jíst zdravě a více sportovat. Začala jsem jezdit na kole, plavat a běhat. Díky zdravému a dietnímu jídlu a pravidelnému pohybu jsem se dostala na 77 kilo,“ pyšní se dnes Robin.

Robin je dnes jako vyměněná. Konečně může dělat věci, které dříve kvůli nadváze nedokázala. „Mnoho lidí si myslí, že jsem své fotografie po proměně upravila ve photoshopu, protože prostě mnoho lidí nevěří tomu, jak vypadám. Zhubla jsem o mnoho kilogramů, a proto toto obvinění beru spíše jako kompliment.“

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji