Žena snědla kilo mentolových bonbonů denně: Vážila 150 kilogramů!

Judith přibrala po těhotenství.
Foto: Profimedia.cz
12. února  2017 
 06:00

Dovedete si představit, že byste za den snědli kilo větrových bonbonů, a navrch ještě hromadu jídla? Judith Pallanz to takto provozovala takřka celý život, až se dostala na váhu 150 kilogramů. 

Matka tří dětí byla vždy trochu silnější. Po narození prvního dítěte vážila 90 kilo a shodit se jí už nepodařilo. Když čekala dvojčata, váha se vyšplhala až na 120 kilo, což jí začalo působit problémy. Špatně se jí hýbalo a starost o tři malé děti byla mnohem náročnější, než se mohlo zdát. Vlastně jí to ale tehdy ani příliš nedocházelo. Pravdu uviděla až na svatebních fotografiích, kdy už vážila 150 kilogramů. 

Judith se svým manželem
Autor: Profimedia.cz

Miluji pocit jídla v puse

Není se čemu divit, Judith Pallanz jedla pořád. Téměř doslova. "Milovala jsem ten pocit, že mám v puse jídlo," vypráví. Proto si v době mezi jednotlivými chody dopřávala třeba mentolové bonbony. Těch se jí podařilo za den sníst až jeden kilogram. Přitom ostatní jídla měla  dvojnásobnou energetickou hodnotu, než by měla mít. Denně se to vyšplhalo až na 16 000 kJ. A teď si to srovnejte: energetický příjem při redukci váhy u ženy bývá kolem 6500 kJ. 

Několikrát zkoušela i diety, ale jediné, čeho dosáhla, byl jojo efekt. Věděla, že to musí začít řešit, a navštívila doktora. Ten jí předepsal prášky, které mají omezit chuť k jídlu. To se i stalo a během tří měsíců zhubla o čtyřicet kilogramů. Jenže pak byly léky z bezpečnostních důvodů zakázány a Judith opět přibrala deset kilogramů.

Začít se musí v hlavě

V tu chvíli jí došlo, že první, co musí udělat na cestě za svým novým hubenějším já, je změnit přístup ve své hlavě. Po konzultaci s několika odborníky – jak s psychologem, tak s gastroenterologem – se rozhodla, že podstoupí operaci zmenšení žaludku. Už v tu chvíli ale měla myšlení nastavené na to, že změna jídelníčku je důležitá nejen kvůli ní samotné, ale hlavně kvůli dětem, které by od ní mohly špatné stravovací návyky přejmout.


Po operaci žaludku shodila 70 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz
Takže ještě dříve, než operaci podstoupila, už jedla zdravěji a hlídala si energetický příjem. Po operaci pak zhubla o 70 kilogramů za devět měsíců. Jenže problém jí dělala vytahaná kůže, která jí zbyla. "Nemohla jsem být spokojená. Měla jsem prsa DD, a najednou vypadala jako vyfouknuté balonky," říká, proč se rozhodla podstoupit ještě jednu operaci.

Konečně nové džíny!

Během ní si nechala přebytečnou kůži, které bylo pět kilogramů, odstranit. Teprve pak byla konečně šťastná ve svém novém těle a při novém životním stylu vůbec. Začala totiž cvičit, aby se zpevnila a také aby mohla trávit čas venku s dětmi, a k pohybu je tak přivést. Nyní si užívá každodenní radosti, které ostatní považují za naprosto normální, jako je třeba nákup džín v normální velikosti.

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji