Přestala pít alkohol a zhubla o 70 kilo: Teď vypadá o deset let mladší!

Misty zhubla 70 kilogramů.
Foto: Profimedia.cz
13. listopadu  2016 
 06:00

I když se někteří z nás snaží ulevit svědomí přesvědčením, že tekuté kalorie se nepočítají, tak Texasanka Misty Mitchell je jasným důkazem toho, že přece jen nějakou energetickou hodnotu ten alkohol má. Za jejích 134 kilogramů totiž v drtivé většině mohl alkohol. A nájezdy na fast foody. 

Každý, kdo v životě zažil alespoň jeden večírek, ví, jaké chutě člověka honí druhý den ráno. Ve výsledku tedy problém pití alkoholu z nutričního hlediska není jen kvůli obsahu cukru, ale i kvůli tomu, co všechno přitom sníme. Stejně jako šestatřicetiletá Misty Mitchell. 

Misty se svým manželem.
Autor: Profimedia.cz

Půllitr vodky denně

Denně se jí občas podařilo vypít až půllitr vodky, což se energií vyrovná polovině celkového denního příjmu. Zbytek toho, co pak přes den do sebe dostala, rozhodně netvořily zelenina nebo zdraví prospěšné tuky. Na jídelníčku se pravidelně objevovaly produkty rychlého občerstvení, sladkosti a smažená jídla. "Jedla jsem vždycky tak dlouho, dokud mne z toho nezačalo bolet břicho. Pak jsem počkala, až to odezní, a začala znovu," vzpomíná. 

Misty si vždycky myslela, že je šťastná, i se 140 kilogramy.
Autor: Profimedia.cz

Když vážila 134 kilogramů, svět pro ni nebyl vůbec jednoduchý. A banální činnosti jí dávaly pořádně zabrat. Když si chtěla nalakovat nehty na nohou, musela zadržet na chvíli dech, aby se vůbec ohnula. Což byl docela problém, třeba natáhnout si ponožky bylo pro ni nadlidský úkol. Ale vlastně ji to nikdy moc netrápilo. 

Záda ji zachránila

Až do chvíle, než jí vyhřezla plotýnka a ona musela na operaci. "Jsem přesvědčená, že za to mohl můj špatný životný styl, že jsem nic nedělala, a navíc ještě jedla nezdravě," myslí si Misty. Nicméně operace ji donutila začít se sebou něco dělat. Zdraví je přece přednější. 

Rozhodla se, že síly, kterou má, trochu využije, a tak začala posilovat. Kromě toho upravila jídelníček tak, že se zbavila téměř všech sacharidů a přidala příjem bílkovin, který je potřebný pro stavbu svalové hmoty. A samozřejmě se vystříhala veškerému alkoholu. Za dva roky, kdy jede v novém režimu, se jí podařilo snížit podíl tělesného tuku z 60 procent na 25. 

 

Myslela si, že je šťastná

"Myslela jsem si tenkrát, že jsem šťastná. Ale bylo to pouze jakési přežívání. Spokojená a šťastná jsem teprve teď," říká o sedmdesát kilogramů lehčí žena. Pětkrát týdně chodí posilovat do tělocvičny a občas ještě na jógu. Svým úspěchem by ráda inspirovala i ostatní, kteří si myslí, že jsou šťastní, ačkoliv obléknout ponožky je pro ně téměř nadlidský úkol. 

"Kromě toho, že jsem zhubla, mi také lidé říkají, že vypadám o deset let mladší, to je úžasné," raduje se šestatřicetiletá žena. 

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji