Nadváhou trpěla od dětství, po smrti prvorozeného syna se to ještě zhoršilo

Nicole zhubla o padesát kilogramů.
Foto: Profimedia.cz
6. listopadu  2016 
 06:00

Nicole Ford na základní škole nazývali spolužáci tlustoprdkou. Byla vždy silnější, jenže tenkrát to ještě nebylo tak hrozné. Akorát že děti jsou prostě kruté. Na 124 kilogramů přibrala až poté, co jí zemřelo dítě po prvním porodu. 

Od dětství byla Nicole Ford šikanována kvůli tomu, jak vypadá. Vždy byla obéznější, ale nebylo to ještě pořád tak strašné. Nicméně pro ni to bylo zničující, a tak se nikdy s nikým příliš nekamarádila, raději se držela v ústraní. 

Strach chodit ven

Na začátku cesty za zhubnutím vážila přes 120 kilogramů.
Autor: profimedia.cz

V dospělosti se dokonce styděla i chodit ven, aby se jí ostatní lidé nesmáli a neukazovali si na ni, jak je velká. I přesto si ale našla manžela. "Bylo to hrozné. Nechtěla jsem chodit ani do schodů, vždycky jsem se hned zadýchala. S manželem jsem nechodila ven, protože jsme si nemohli povídat. Já se celou dobu snažila popadnout dech," vzpomíná. 

Ačkoliv lidé trpící nadváhou mají někdy problém otěhotnět, Nicole to zvládla. Syn ale bohužel dva dny po porodu zemřel. To ji srazilo opět o něco více na kolena a své emoční vypětí řešila jídlem. Asi po půlroce otěhotněla znovu. Strach z toho, co bude, zda druhé těhotenství zvládne a syn přežije, ji opět nutil jíst o trochu více. 

Napodruhé to vyšlo

Tentokrát se naštěstí vše vydařilo a jí se narodil zdravý chlapeček. To byl pro ni ale onen zlom, který v životě zřejmě potřebovala. Došlo jí, že s více než 120 kilogramy za svým synem nebude moct běhat a nepůjde jí starat se o něj, že mu prostě nestačí. Představila si, jak s ním bude sedět zavřená doma, aby ji náhodou někdo neviděl, a rozhodla se, že musí něco udělat. 

Nicole váží sedmdesát kilogramů.
Autor: Profimedia.cz
Byla si jistá, že sama svépomocí to nezvládne, a tak podstoupila operaci žaludku. Lékaři ho zmenšili o osmdesát procent. Takže Nicole mohla začít jíst menší porce. A hlavně zdravější. Pět týdnů po operaci se také konečně zmohla na to, že se začala hýbat a cvičit. "Začala jsem chodit pětkrát týdně běhat. Dělalo mě to neskutečně šťastnou," vzpomíná na začátky. 

Změna nejen vzhledu

Operace a postupné úspěchy ale nezměnily pouze její vzhled, ale hlavně i povahu a náladu. Už netrpí depresemi a špatnými stavy, ale naopak si svého života užívá na plné pecky. Může se svým synem dělat, cokoliv si umane, a baví ji to. Pohled na svět je nyní mnohem optimističtější. Jak by ne, když zhubla o padesát kilogramů. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji