Sestry shodily 50 kilo, ačkoli odmítly držet dietu a vzdát se svých zákusků

Sestry dokázaly zůstat štíhlé navzdory těhotenství a tomu, že vyrábějí zákusky
Foto: Georgetown Cupcakes Instagram
7. listopadu  2015 
 06:00

Co myslíte, je možné vlastnit cukrárnu, péci denně stovky vynikajících zákusků plných cukru, a přesto zůstat štíhlý? Sestry Katherine Berman a Sophie Lamontagne z Kalifornie dokazují, že ano. I majitelky slavné výrobny zákusků měly problémy s váhou, například po těhotenství, ale dokázaly se jich zbavit – společně hledaly způsob, jak zhubnout, a zbavily se dohromady padesáti kil. 

Stačí se podívat na fotky cukrárny Georgetown Cupcake, aby člověk ztratil zábrany a všechna dobrá předsevzetí. Sladké košíčky vypadají výborně a také zřejmě skvěle chutnají, protože sláva cukrářek, které je vyrábějí, roste – sestry Katherine Berman a Sophie Lamontagne mají dokonce vlastní televizní show na kanálu TLC nazvanou DC cupcakes. Jak to, že jsou obě stále štíhlé? 

Obě nedávno na stránkách webového magazínu Shape.com přiznaly, že tomu tak nebylo vždycky a že to rozhodně není zadarmo. V posledních letech přibraly na váze například kvůli těhotenství, ale kila zase dokázaly shodit, aniž se přitom musely vzdát sladkostí, které vyrábějí. Jak to dokázaly? 

"Vždycky jsme sportovaly, takže váha nebyla problémem, dokonce ani tehdy, když jsme rozjely Georgetown Cupcake a každý den nás obklopovala spousta košíčků. Ale když jsem otěhotněla, dramaticky se to změnilo," líčí tmavovláska Katherine Berman. Přiznává, že tehdy určitě jedla více než předtím, a tak než se nadála, měla skoro třicet kilo navíc. Vážila více než její manžel a cítila se mizerně. 

Její sestra Sophie Lamontagne těhotná nebyla, ale jelikož se se sestrou vídala kvůli práci denně, jedla stejně. Výsledek? V době sestřina porodu měla dvacet kilo navíc. "Nechtěla jsem tomu věřit a začala jsem řešit, jak zase získat svou původní postavu," vzpomíná. 

Jakmile bylo dítě na světě, rozhodly se obě, že zhubnou a že tak učiní společně. Zároveň odmítly podstupovat nějakou dietu. "Tohle slovo do našeho slovníku nepatří. Pracujeme v potravinářství, milujeme jídlo, milujeme cupcaky a vůbec všechno sladké a nechtěly jsme se toho vzdát a nahradit to nějakými dietními koktejly," popisuje Katherine Berman, jak hledaly způsob, kterým zhubnou, ale bude jim vyhovovat. 

Padesát kilometrů týdně

...
Autor: Georgetown Cupcakes Instagram
Proto začaly chodit, a to 10 kilometrů denně, pět dní v týdnu. Fungovalo to. Podle Katherine to zprvu vypadalo jako šílený nápad, který navíc nebude zabírat, ale to se nepotvrdilo. Kromě toho se snažily jíst vyváženou stravu, ovšem nevynechávaly ani své oblíbené košíčky. Na druhou stranu se nesnažily o příliš rychlé zhubnutí, které odborníci stejně nedoporučují. Po devíti měsících nicméně bylo jasné, že se jim to povedlo: Katherine zhubla o třicet kilo, Sophie o dvacet.

Obě tvrdí, že uspěly mimo jiné díky tomu, že hubly společně, nebyla to nuda, a navíc se podporovaly v pohybu i v tom, aby jedly zdravě a nepřejídaly se. Každému proto doporučují, aby se do hubnutí nepouštěl sám. "Zkuste prostě změnit svůj životní styl, je to lepší než se upínat na nějakou rychlou dietu," uzavírá Sophie. 

Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji