Zhubla 50 kilo, když se jí podařilo zbavit se závislosti na sladkém pečivu

7. června  2015 
 09:00

Neuvěřitelných pět tisíc čokoládou plněných croissantů, skořicových šneků a karamelových šátečků. Takové množství dokázala mladá žena spořádat za jediný rok. Není divu, že se její váha vyšplhala přes stovku. S nadváhou se proto rozhodla bojovat a teď je z ní štíhlá kráska. Jak to dokázala?

"Můj životní styl byl příšerný. Když jsem se ráno probudila, snědla jsem čtyři plátky bílého toastového chleba s máslem, k nim jsem si dala tabulku čokolády, misku sladkých lupínků a šálek kávy se dvěma cukry," vzpomíná čtyřiatřicetiletá Kelly Burgess z anglického městečka Salford.

 

Kelly Burgess dokázala za pouhých 15 měsíců snížit svou váhu téměř na polovinu.
Autor: profimedia.cz
Tím ale výčet jejích stravovacích "hříchů" zdaleka nekončí. "Poté, co jsem odvedla syna do školy, jsem se cestou domů se svým mladším synem vždycky stavila v supermarketu. Šla jsem rovnou do sekce sladkého pečiva a koupila si pokaždé tři nebo čtyři krabice. Nejradši jsem měla karamelové šátečky a pekanové hřebeny, těch jsem dokázala sníst i dvanáct jen v průběhu dopoledne," dodává.

 

K obědu si pak Kelly nejčastěji v mikrovlnce ohřála kupované sladkokyselé kuře s rýží. A nevynechala samozřejmě ani odpolední svačinku. Ta se obvykle skládala z celého balíčku sušenek a tří pytlíků chipsů.

 

"Večer jsem si pak usmažila zmrazené kuřecí nugety a hromadu hranolků, a když šly děti spát, cpala jsem se čokoládou a sušenkami. Uvízla jsem zkrátka na slepé koleji a nevěděla jsem, jak se z toho dostat," říká.

Kelly začala mít problémy s nadváhou už na střední škole. Když jí bylo šestnáct let, nosila oblečení v naší velikosti 44. Nejvíc ale přibrala v těhotenství. Po prvním ani druhém porodu se nabraných kil už nedokázala zbavit. V roce 2013 při své výšce 162 centimetrů vážila už přes 110 kilogramů a nosila naši velikost oblečení 54.

Kelly Burgess dokázala za pouhých 15 měsíců snížit svou váhu téměř na polovinu.
Autor: profimedia.cz
Září 2013 ale vše změnilo. Při procházce městem totiž Kelly zahlédla svůj obraz ve výloze a tím, co viděla, byla doslova znechucena.

"Šla jsem po ulici a najednou jsem úplně náhodou zahlédla svůj odraz ve výloze. Nemohla jsem tomu uvěřit. Doma jsem neměla žádné velké zrcadlo, takže jsem svou postavu už roky vlastně neviděla. Dívala jsem se na sebe snad deset minut," vzpomíná na přelomový okamžik, který jí změnil život.

"Když jsem se vrátila domů, byla jsem na tom psychicky hodně špatně. Cítila jsem se znechucená sama sebou. To byl ten moment, kdy jsem najednou věděla, že se věci musí změnit."

Kelly začala navštěvovat místní klub, který sdružuje lidi, kteří chtějí zhubnout, a pomáhá jim naučit se správně stravovat. Sladké pečivo vyměnila za ovoce a zeleninu, kupovaná zmrazená jídla za domácí kuchyni.

 

Kelly Burgess dokázala za pouhých 15 měsíců snížit svou váhu téměř na polovinu.
Autor: profimedia.cz
"Začala jsem také hodně chodit a během několika měsíců jsem viděla ten rozdíl. Jeden z členů rodiny mě dokonce nepoznal na narozeninové oslavě a můj třináctiletý syn Stephen mi pořád říkal, jak je na mě hrdý. To mě opravdu pomáhalo vydržet," říká.

 

Dnes je Kelly o téměř polovinu lehčí, její BMI klesl o padesát procent. Nosí oblečení ve velikosti 38 a srší sebevědomím a elánem. Letos v létě chce po dlouhých letech konečně zase obléci bikini, a jak sama říká, už nikdy se nechce vrátit do minulosti.

 

"Když se dívám zpátky na to, co všechno jsem dokázala spořádat, nemůžu tomu uvěřit. Jako bych to ani nebyla já. Úplně jsem změnila svůj životní styl. Rozhodně ale netrpím hlady. K snídani si dávám míchaná vajíčka s opečenou slaninou, žampiony a rajčaty, k obědu domácí chutnou polévku," vyvrací mýty o hladovění.

 

K večeři pak prý jí třeba vepřové se sladkými bramborami a zeleninovým salátem. Nevynechává ani svačiny. K těm si dává vařená vejce, libovou šunku a ovocné jogurty. Oddělení sladkého pečiva se však prý radši vyhýbá, aby třeba nepodlehla pokušení.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji