Mami, jsi tlustá a stydím se za tebe, řekla jí dcera. Žena zhubla 40 kilo

Mami, jsi tlustá a stydím se za tebe, řekla jí dcera. Žena zhubla 40 kilo
4. dubna  2015 
 06:00

Co může být horšího než to, že se za vás stydí vaše vlastní dítě? Tento pocit prožila Angličanka Hayley Donaldson, když jí její dcera řekla, že je moc tlustá na to, aby s ní šla do zábavního parku. Žena poté zhubla 40 kilogramů.

Šestatřicetiletá Angličanka Hayley Donaldson a její dcera milují zábavní parky. Všechny atrakce a atmosféru, která zde panuje. Společně je tedy navštěvovaly – až do jednoho osudného dne. 

 

Hayley Donaldson šla se svou dcerou na novou atrakci, na kterou se tak těšily, když přišla chvíle naprosté potupy. Ochranná tyč, kterou si měla žena přes sebe připnout, jí byla malá. Obsluha atrakce ji tedy musela vykázat pryč. Žena si musela projít dlouhou uličkou hanby, kdy na ni všichni další návštěvníci neskrytě zírali.

Angličanka se rozhodla zhubnout poté, co se nevešla do atrakce v zábavním parku a dcera jí řekla, že se za ní stydí.
Autor: Profimedia.cz

 

V tu chvíli jí dcera řekla, že je moc tlustá na to, aby s ní chodila do zábavních parků. Jenže problém byl mnohem větší. Devítiletá Jessica se jí svěřila, že i ve škole se jí děti smějí, že je její máma tlustá, a že musí denně snášet slovní útoky. Hayley Donaldson v tu dobu vážila téměř 120 kilogramů.

 

Poslední kapka

 

To byla pro Hayley poslední kapka do už tak plného moře. Rozhodla se tedy, že přestane dělat ostudu své dceři a že taky udělá něco sama pro sebe. Každý pohyb navíc jí činil problémy, nebyla schopna bez zadýchání vyjít pár schodů, a když po ní dcera chtěla, aby s ní šla plavat, vyhýbala se tomu jak čert kříži.

 

Kromě toho se začaly objevovat i zdravotní problémy. V důsledku vysoké nadváhy začala trpět ukrutnými bolestmi zad. Na osm týdnů pak skončila upoutána na lůžko se zablokovanými nervy. S tím vším se ale žena byla schopna nějak smířit. Nikoliv však s myšlenkou, že se za ni stydí krev její krve, její vlastní dcera.

Angličanka se rozhodla zhubnout poté, co se nevešla do atrakce v zábavním parku a dcera jí řekla, že se za ní stydí.
Autor: Profimedia.cz

 

Jenže pokud je člověk zvyklý živit se pouze brambůrky, čokoládou, smaženými jídly a fast foodem a pohyb mu nic neříká, je hubnutí věc takřka nemožná. Nebo alespoň do chvíle, než se svěříte do rukou odborníků stejně, jako to udělala Donaldson. "Když jsem tam šla poprvé, hrozně jsem se styděla," svěřila se žena deníku Birmingham Mail. 

 

Zdravá strava a dlouhé procházky

 

Pak už to ale šlo ráz na ráz. Výživová poradkyně jí sestavila jídelníček a poradila, jak se má správně hýbat, aby si neuškodila, ale přitom šla kila dolů. Naučila se konečně pořádně vařit zdravá jídla a začala chodit na dlouhé procházky. Za rok se jí tak podařilo zhubnout téměř 40 kilogramů.

 

Dle svých slov se najednou cítí úžasně. Svět je krásnější, může si jít s dcerou zaplavat – a co víc, dcera se za ni konečně přestala stydět. Na základě čehož se oběma změnil jejich vzájemný vztah a najednou si mnohem více rozumějí. 

Autor: maš

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji